друкувати


ТРК НТК: Події дня. 4.08.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-05 02:45:56
Окрім звичної зброї, коломийські правоохоронці отримали на оснащення електрошокери. Для відділку надійшло 5 таких спецзасобів. Їх основна дія - враження електричним струмом різної напруги. Пристрій призначений для самозахисту, допомагає під час затримування злочинця, також електрошок добре відлякує собак. Це все коломийські правоохоронці знають з теорії. За пів року випробувати електрошок на практиці ще не довелося.

Якщо молоді пари хочуть взяти шлюб у церкві – їм потрібно пройти спеціальні курси. Так звана "передшлюбна катехизація" в Коломиї діє вже багато років. Останні 4 – вона отримала 2-ге дихання. Щонеділі, після літургії у духовно-катехетичному коледжі з молодятами займаються фахівці – катехит, священик, психолог і медик.

Малий Гвіздець став місцем паломництва. На ясені біля історичної криниці з’явився образ Матері Божої. Наразі до села приїжджають мешканці навколишніх населених пунктів. Однак були вже прочани і з Тернопільщини.

Марічка та Володимир Лобураки – дует "Скриня". Обидвоє заслужені артисти України. На Прикарпаття з Буковини приїжджають часто. Ось і нещодавно були гостями фестивалю присвяченого пам’яті Миколи Бакая.

На Коломийщині проведуть Чемпіонат України з багатоденних перегонів Ендуро. Змагання будуть проходити з 21 по 23 серпня в селі Верхній Вербіж Коломийського району. Ці змагання у нас відродили 5 років тому з ініціативи місцевого мотоклубу "Карпати". Відтоді щороку сюди приїжджають мотолюбителі з усіх куточків України, щоб взяти участь у цих захоплюючих стартах.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі