друкувати


ІІ Всеукраїнський Фестиваль соціальних проектів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-05 12:31:09
Відповідно до Плану впровадження Стратегії розвитку системи соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді, затвердженого наказом Мінсім’ямолодьспроту від 25.12.2008 року № 5027 Державною соціальною службою для сім’ї, дітей та молоді проводитиметься ІІ Всеукраїнський Фестиваль соціальних проектів (далі – Фестиваль).

Сутність Фестивалю полягає у залученні громади до вирішення соціальних проблем, зокрема, проблем сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Метою Фестивалю є визначення та презентація найкращих соціальних проектів, спрямованих на надання соціальних послуг, що забезпечують ефективне розв'язання соціальних проблем дітей, молоді та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; підвищення потенціалу міжсекторного партнерства та активізації ресурсів громади в наданні якісних соціальних послуг за місцем проживання.

Участь у Фестивалі можуть брати фізичні та юридичні особи, які розробили соціальний проект, який реалізовувався протягом поточного року або його реалізацію заплановано на майбутній рік, якщо такий проект відповідає Вимогам до соціальних проектів-учасників Фестивалю.

Кожен з учасників може подати на конкурс не більше двох соціальних проектів протягом одного року.

Усі соціальні проекти, надіслані на Фестиваль, повинні бути спрямованими на вирішення актуальних суспільних проблем або втілення задумів, що відповідають основним тематичним розділам Фестивалю; бути тривалими у часі, мати мету, завдання, повну або часткову фінансову та технічну базу, термін виконання та конкретні кроки реалізації; демонструвати кінцевий/очікуваний результат його проведення.

Для участі у Фестивалі необхідно до 09.08.2009 р. у Івано-Франківський Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надати:
- зразки друкованої продукції, що наочно відображають сутність соціального проекту, які під час Фестивалю будуть розміщені на виставкових стендах;
- заявку про участь у Фестивалі;
- детальний опис соціального проекту;
- презентацію соціальних проектів в електронному вигляді (PowerPoint), яка демонструватиметься на проекторах під час захисту проектів авторами.

Фестиваль передбачає ІІІ етапи.
- І етап. Оголошення конкурсу, організація та проведення збору соціальних проектів-учасників. Конкурс оголошується наказом Держсоцслужби та проходить до 7 вересня 2009 року.

- ІІ етап. Визначення найкращих соціальних проектів. До 28 вересня 2009 року робоча група Фестивалю оцінює усі надіслані на Фестиваль соціальні проекти та визначає проекти-переможці. Інформація про результати роботи робочої групи буде надіслана учасникам до 8 жовтня 2009 року та розміщена на сайті Держсоцслужби.

- ІІІ етап. Проведення ІІ Всеукраїнського Фестивалю соціальних проектів. Соціальні проекти, які перемогли у конкурсі, будуть представлені на ІІ Всеукраїнському Фестивалі соціальних проектів, проведення якого заплановано на листопад 2009 року у м. Київ. Кожному автору соціального проекту-учасника Фестивалю буде надана можливість протягом 10-15 хвилин презентувати свій соціальний проект на Фестивалі, куди будуть запрошені високопосадовці, відомі громадські та політичні діячі та засоби масової інформації.

За додатковою інформацією про участь у ІІ Всеукраїнському Фестивалі соціальних проектів звертатись в Івано-Франківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Гординського 10, тел. 75-05-97.

Обговорити на форумі