друкувати


Івано-Франківськ: Ю.Соловей відкриває безкоштовну юридичну консультацію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-04 04:54:05
За ініціативи лідера Громадського Форуму Юрія Солов’я з 5 серпня розпочне свою роботу безкоштовна юридична консультація для мешканців Івано-Франківська.

Юридичну допомогу професійні юристи будуть безкоштовно надавати передусім тим мешканцям міста, котрі бажають відстоювати свої інтереси перед халатністю та бездіяльністю представників ЖЕО та інших комунальних структур.

Варто відзначити, що схожу роботу по наданню безкоштовної юридичної консультації з житлово-комунальних питань Громадський Форум уже проводив з травня по жовтень 2008 року. У цей період безкоштовна консультація діяла в тестовому режимі. Проте, незважаючи на випробувальний характер роботи, за безкоштовними юридичними послугами за відносно нетривалий час звернулися понад 400 осіб, які отримали кваліфіковану правову допомогу.

Найчастіше до консультації зверталися люди з проблемами, які стосувалися нарахування тарифів за комунальні послуги, постачання енергоносіїв, проблемних сусідів, відмови від центрального опалення та ін. Результати роботи вже тоді показали, що люди неабияк потерпають від свавілля та відвертого нехтування законом з боку різноманітних організацій, які надають житлово-комунальні послуги.

"Люди мають відстоювати свої права і ми будемо їм в цьому професійно допомагати. – каже ініціатор проекту Юрій Соловей. - Створивши безкоштовну юридичну консультацію ми хочемо кваліфіковано допомогти мешканцям Івано-Франківська боротися з відвертим нехтуванням закону з боку організацій, які надають житлово-комунальні послуги".

Тому вже від завтрашнього дня за адресою вул. Чорновола 25, з 16-00 до 18-00 кожного понеділка, середи та п’ятниці юристи ГО "Громадський Форум Івано-Франківська" будуть надавати безкоштовну правову допомогу мешканцям міста, які бажають відстоювати свої інтереси перед халатністю та бездіяльністю представників ЖЕО або інших комунальних структур. Прийом громадян буде здійснюватися по попередньому запису за телефоном 59-50-50.

За словами керівника проекту, викладача права Володимира Чорноуса юристи Громадського Форуму будуть конкретно зупинятися на протистоянні і сваволі монополістів з житлово-комунальних послуг та простих споживачів.

"Ми будемо допомагати складати судові позови що стосуються житлово-комунальних проблем, будемо проводити консультативну роботу, будемо допомагати мешканцям, які потерпають від незаконної забудови зелених зон та дитячих майданчиків". - зазначив фахівець.

В той же час, як зазначив лідер Громадського Форуму Юрій Соловей, організація не зупиниться лише на одному виді надання юридичної допомоги: "Крім того, що постійно працюватиме прийом громадян для надання їм юридичної допомоги, ми ще розробимо відповідний сайт, де у он-лайн режимі можна буде отримати таку ж фахову юридичну консультацію. Іншими словами, на сайті наші юристи будуть давати відповіді на основні питання, що стосуються житлово-комунальних проблем". Результатом такої роботи має стати уніфікована база запитань-відповідей щодо житлово-комунальних питань, яка в подальшому має допомогти людям відстоювати свої права.

В цілому, за словами Юрія Солов’я: "Метою цього та інших подібних проектів команди Громадського Форуму є створення умов за яких комунальні структури будуть надавати якісні, зрозумілі за тарифами та адекватні затратам комунальні послуги, які б були вигідні мешканцям Івано-Франківська".

Обговорити на форумі