друкувати


Молодята поділилися з сиротами цукерками і радістю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-04 02:35:01
Робити благородні вчинки під силу не лише багатим, а й людям із середнім достатком. Хтось із благодійників згадує власне важке дитинство та іграшку, про яку мріяв, але так і не зміг одержати. А хтось хоче віддячити долі за успіх чи своє благополуччя.

Щойно одружені Андрій та Олеся з Івано-Франківська подякували Богові за щасливу зустріч, віддавши усі подаровані на весілля солодощі мешканцям Містечка милосердя святого Миколая.

Подружжя Савчуків вирішило зробити солодкий подарунок діткам із притулку ще до весілля. Вони планували без зайвого розголосу допомогти малюкам хоч на трошки відчути радість життя. Проте ідея популяризувати таку благодійність змусила молодят виступити перед камерою.

Спочатку ми були категорично проти такої публічності, бо кажуть: якщо хочеш зробити милосердя, зроби це таємно, — говорить Андрій Савчук. — Але коли ми подумали, що цей сюжет може стати поштовхом до ще одної української традиції весільного милосердя, ми погодилися на цей сюжет і дуже сподіваємося, що наш приклад стане першою ластівкою у цій справі.

Нині у Містечку милосердя святого Миколая проживає 62 людей. Тут піклуються не тільки про дітей, а й про самотніх матерів. Усі вони з великою радістю приймали солодкі подарунки від молодого подружжя Савчуків.

Молодята зізнаються, що дуже люблять дарувати радість іншим. Їхній вчинок розвеселив дітей, яких доля обділила материнською любов'ю, і їхніх опікунів. А якщо добрий приклад візьмуться повторювати інші подружні пари, весільне милосердя зробить наш світ трошки солодшим і кращим, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі