друкувати


КУН проти патріарха

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-04 11:28:45
Їхати п’ятого серпня до Почаєва на акції протесту проти приїзду туди Московського патріарха Кирила закликали вчора в Івано-Франківську члени КУНу, ОУН-бандерівців, ОУН-мельниківців, УНА-УНСО, Братства "Тризуб", ОУН-УПА і товариства "Меморіал". Московський гість прибуде на Тернопільщину, де знаходиться Лавра, на запрошення Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Уже зараз триває запис протестувальників. З Прикарпаття на Тернопільщину має вирушити декілька автобусів. За словами голови обласного осередку КУНу, депутата обласної ради Богдана Боровича, є більш політичною акцією, аніж духовною. На думку КУНівців завданням візиту є перешкодити створенню в Україні єдиної помісної православної церкви та зберегти владу московського патріархату над віруючими.

"Ми не проти російської православної церкви, яка має обслуговувати духовні, релігійні потреби росіян, - зазначив пан Борович, - але вона не повинна нести агресивності". Члени націоналістичних організацій Прикарпаття впевнені, що патріарх проводить таку ж імперську політику як і керівництво Росії.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі