друкувати


У ветеранів Прикарпаття і Буковини є ще порох у порохівницях

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-03 04:49:48
Останнім часом пропонується безліч прийомів і способів поліпшити свій душевний стан, підняти настрій, збадьоритися і повеселішати. Хтось радить лікувати депресію сном і відпочинком. Ще хтось – теплою ванною чи контрастним душем. Психологи радять зробити комусь подарунок, обійняти близьку людину, посміхнутися навіть незнайомцеві, побажати комусь гарного дня чи доброї ночі.

Але сильні духом знають, що ніщо так не допомагає розвіяти смуток, як фізичні навантаження. А ще коли поєднати їх зі здоровим суперництвом, свіжим повітрям, цілющими водними процедурами і щирим спілкуванням, тоді самопочуття сягає найвищого позитивного рівня і фіксується там надовго. Власне, якраз на такий результат розраховували організатори ветеранського турніру з волейболу, який минулої неділі відбувся у чарівному куточку Прикарпаття – мальовничій Слободі, на базі лікувально-оздоровчого комплексу "Прикарпатські зорі". Турнір зібрав на волейбольних майданчиках команди двох областей і масу вболівальників. Приїхали помірятись силами ветеранські волейбольні клуби "Будівельник" з Івано-Франківська, ВК "Кіцмань" з Чернівецької області, команди Коломийського району, селища Отинія, самої Слободи. Спортсмени виступали у двох вікових категоріях – 40 – 50 років, і ті, кому за 50. До честі волейболістів варто зауважити, що у багатьох командах змагались за перемогу спортсмени, яким уже далеко за 60. А найстаршим був представник івано-франківської команди 1942 року народження, який на спортмайданчику виступав так енергійно, що йому можуть позаздрити молодші спортсмени.

Поєдинки були напруженими і безкомпромісними. Після перших матчів окреслились лідери. Фінальні поєдинки поставили переконливу крапку і розділили учасників змагань по щаблях п’єдесталу. Перше місце у обох номінаціях посіли волейболісти Коломийського району. На другому місці – волейбольний клуб "Кіцмань", теж у двох вікових категоріях. На третьому – івано-франківський "Будівельник". Переможцям вручили кубки, а всім учасникам – почесні грамоти. Після спортивних змагань волейболісти мали чудову нагоду відпочити і оздоровитись у прозорих водах тутешнього басейну, наповненого цілющою гірською водою. Дружнє спілкування, нові друзі, тепла атмосфера сприяла гарному настрою і незабутнім враженням. А головне – ніхто не думав про вік, бо коли ще є порох у порохівницях – роки ніколи не стануть на перешкоді, а депресія чи смуток назавжди забудуть дорогу до їхніх сердець.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі