друкувати


Івано-Франківськ: Нова атракція

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-03 03:59:51
Поплавати у прозорій поліуретановій кулі пропонують на міському озері в Івано-Франківську. Людина залазить усередину кулі, накачаної киснем. Її щільно закривають і пускають у воду.

Атракцію називають зорбінг. Таку розвагу вперше придумали у Новій Зеландії тамтешні екстримали.

"Куля зроблена з міцного матеріалу, діаметр переважно 3 м. Усередині є місце для одного пасажира, - розповідає біля озера інструктор Тарас Грицищук. – Кисню вистачає десь на півгодини".

Правила безпеки вимагають тримати кулю на воді тільки на шнурках. Спробувати розвагу пускають тільки у тверезому стані. Також є обмеження для людей зі серцевими хворобами. Зорбінг як активний вид відпочинку пропонують для корпоративів. Кажуть така забава зміцнює та згуртовує колектив сильніше, ніж смаження ковбасок на природі. Закордоном зорбінг популярний вид екстремального відпочинку. З кулею можна здійнятись в небо, якщо причепити до літаючого засобу. Також у зорбаг влаштовують біг навипередки чи спускають з невеликої гірки.

Наземний зорбінг найскладніший. Коли людина котиться у кулі швидкість руху може сягати до 40 км у годину. Така куля оснащена всередині спеціальними підвісками з амортизаційного матеріалу та ременями безпеки. Для гостроти відчуттів у зорб можуть додати трохи води.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі