друкувати


Івано-Франківськ завалили "одягом з Європи"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-03 03:55:47
З початку року в обласному центрі Прикарпаття побільшало магазинів із вживаним одягом. Якщо є попит є пропозиція, кажуть продавців секон-хенду. А статистична інформація свідчить – люди стали економити на всьому.

Українцям не звикати до життя на мінімум. Платоспроможність середньостатистичного покупця у порівняні із відповідним періодом минулого року різко впала. Люди переглянули свої звичні витрати. Здебільшого економлять на їжі та одязі, відмовились від дорогих товарів. В Івано-Франківську за останній час відкрились чотири нових магазини із "одягом з Європи".

Більшість громадян оцінюють своє майбутнє матеріальне становище песимістично. За оприлюдненими даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області – головною статтею доходу для мешканців регіону залишається заробітна плата. Для соціально незахищених верств населення – державна допомога. Витрати населення Прикарпатського регіону за перший квартал 2009 року припадають на придбання найнеобхідніших товарів та оплата послуг. Зазначимо, що на цю статтю люди витрачають більше половини зароблених грошей, решта залишається на харчування.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі