друкувати


Військові готуються до параду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-01 02:19:46
У першому спільному тренуванні парадних розрахунків, які візьмуть участь 24 серпня у параді військ з нагоди 18-ї річниці незалежності України, взяли участь майже 3,5 тисячі військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України.

Вчора на злітно-посадковій смузі Київського авіаційного заводу "Авіант" відбулося перше спільне тренування парадних розрахунків, які візьмуть участь 24 серпня у параді військ з нагоди 18-ї річниці незалежності України. Тренування проходило під безпосереднім керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Григорія Саковського та командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковника Івана Свиди. У тренуванні взяли участь усі 20 парадних розрахунків та зведений військовий оркестр Збройних Сил України. Загалом, у першому спільному тренуванні взяли участь майже 3,5 тисячі військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

До цього представники кращих частин та з’єднань українського війська "шліфували" стройову майстерність у складі окремих батальйонів у пунктах постійної дислокації. Як зазначив тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Григорій Саковський, це лише перше тренування і, безумовно, не все ще так "гладко" як хотілось би.

- Учасникам майбутнього параду військ є ще над чим працювати. У той же час відчувається непогана підготовка офіцерського батальйону Національної академії оборони України, окремого Новоросійсько-Київського полку Президента України та Севастопольського військово-морського інституту імені П.С.Нахімова, - зазначив генерал-лейтенант Григорій Саковський. Також він відзначив стройовий вишкіл і злагодженість представників Київського національного університету Внутрішніх справ України та парадного батальйону Внутрішніх військ МВС України. - На "Авіанті" ми плануємо провести ще два спільних тренування та проведемо дві генеральні репетиції безпосередньо на Хрещатику, - повідомив генерал-лейтенант Григорій Саковський.

Обговорити на форумі