друкувати


ТРК НТК: Події дня. 30.07.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-31 12:57:07
Держспоживстандарт за півроку забракував третину харчів. Перевірки проводились на майже 80% підприємствах, які здійснюють виробництво, зберігання і оптову реалізацію харчової продукції. Найбільше порушень Держспоживстандарт виявив у виробників вина, ковбаси, м’яса, горілки і коньяку, рибної та молочної продукції. Натомість цукор б’є ціновий рекорд. Його вартість може сягнути максимуму за 28 років. Трейдери очікують, що солодкий пісок коштуватиме 500 доларів за тонну. І все через несприятливі погодні умови в країнах, які є найбільшими цукровими виробниками. В Індії – посуха, в Бразилії – дощі та низька температура. В Україні ж ціна на цукор зростає, головним чином, через недолугу роботу Мінагрополітики та Мінекономіки, заявляє прем’єр. Самі учасники ринку не бачать підстав для здорожчання, адже, за їхніми словами, оптові ціни останніми тижнями стабільні.

Депутати районної ради найжвавіше обговорювали бюджетні питання на сесії. Говорили про будівництво спортзалів, дитсадків та клубів. Пропонували звернути увагу на дороги та домовитися з містом про допомогу у фінансуванні медицини.

З 15 серпня відкривається сезон полювання на пернату дичину. Ще є час, щоб перевірити документи на зброю, а саме: чи не протерміновані дозволи, відстрілочні та контрольні картки. Співробітники Коломийської дозвільної системи нагадують про умови процесу перевірки зброї та механізм повернення її власникові.

Коломия готується до дня міста. Це свято відбувається 19 серпня. Урочиста частина та концерт цього року пройдуть у парку Трильовського. На гала-концерті виступлять в основному місцеві артисти. Адже на зірок в міському бюджеті кошти не передбачені.

Українці доволі вдало виступають на Міжнародному фестивалі "Нова хвиля" у латвійській Юрмалі. Так конкурсантка Джамала зайняла друге місце зі 118 балами, поступившись лише представникові Індонезії Sondoro Sandhy одним балом. Достатньо високу оцінку отримала і друга українська учасниця Міла Нітіч, яка набрала 112 балів, завдяки чому вона зараз на четвертому місці. Ще в одного учасника від України - Владислава Левицького - 102 бали. Нагадаємо що, 16 конкурсантів з 12 країн в перший день «Нової хвилі» виконували всесвітньо відомі хіти. У другий конкурсний день, співаки виконають хіт своєї країни, а на 1 серпня готують пісню, написану спеціально для конкурсу. Оголошення переможців та гала-концерт фестивалю відбудеться у неділю, 2 серпня.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі