друкувати


"Північний сокіл" пальне доставить

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-31 11:59:31
"Ми розпочали планування з датською стороною наступної операції "Північний сокіл-2010" з транспортування пального, яка є логічним продовженням операції "Козаки на кризі-2009". Про це повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Іван Руснак.

Генерал-полковник Іван Руснак нагадав, що у березні цього року літак Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України успішно виконав поставлені завдання під час спільної українсько-датської операції "Козаки на кризі" з транспортування пального. - В результаті проведення цієї операції було перевезено 561.422 літри авіаційного гасу, 200 пасажирів та більше 60 тонн інших корисних вантажів. Польоти проводилися вдень та вночі, в простих і складних метеоумовах арктичного клімату по міжнародних повітряних лініях з авіабази ВПС США "Туле" на датську полярну станцію "Північ" на острові Гренландія, - зазначив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Він також підкреслив, що підрозділи Повітряних Сил є постійними учасниками багатонаціональних військових навчань, що проходять в рамках багатостороннього співробітництва та програми НАТО "Партнерство заради миру", а також навчань НАТО, відкритих для партнерів.

За словами генерал-полковника Івана Руснака, головною метою участі українських авіаторів у таких навчаннях було вивчення досвіду, набутого провідними країнами Європейського Союзу і Північноатлантичного альянсу в питаннях реформування і розвитку військової авіації, підготовки фахівців для авіації та протиповітряної оборони, проведення спільних заходів щодо управління та контролю за повітряним простором, створення і функціонування сучасної автоматизованої системи управління військами, планування миротворчих операцій і надання гуманітарної допомоги.

– Починаючи з 2005 року ми щорічно проводимо двосторонні тренування чергових сил з протиповітряної оборони з Російською Федерацією. А вчора, 28 липня, ми вперше успішно провели подібні тренування з черговими силами Республіки Білорусь, - поінформував генерал-полковник Іван Руснак. Загалом, протягом п’яти років існування Повітряних Сил ЗС України було виконано більше 300 заходів військового співробітництва на багатосторонній та двосторонній основі.

Обговорити на форумі