друкувати


Даєш "общагу"!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-29 05:57:08
Завтра під час сесії Івано-Франківської міської ради вирішуватимуть питання надання дозволу на приватизацію житла у комунальних гуртожитках міста.

Відповідно до розпорядження міського голови Івано-Франківська від 17 лютого 2009 року створена комісія для інвентаризації гуртожиткового фонду міста. У склад комісії ввійшли дев’ятеро осіб. Інвентаризацію закінчили 1 липня цього року. "Ми обстежили 26 гуртожитків, які перебувають у комунальній власності міста і визначили етапи приватизації, - розповідає заступник начальника відділу обліку та розподілу житла МВК Юрій Петрушко. – З цих гуртожитків 16 є менш проблемними, і ми виносимо питання на сесію міської ради для приватизації людьми житлового приміщення. Десять залишились проблемними. Це ті гуртожитки, де існує самовільне захопленням житла".

Відповідного до житлового законодавства, якщо в кімнаті проживають посторонні, а ті люди, які зареєстровані не живуть там більше півроку, складаються відповідний акт. Він передаються до суду. Суд в праві позбавити даних громадян житла.

Щоб приватизувати кімнату, у гуртожитку потрібно проживати не менше п’яти років. Таку змогу отримали усі громадяни України згідно закону "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків". Новий закон передбачає можливість безкоштовної приватизації. Дія закону не поширюється на відомчі гуртожитки.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі