друкувати


КРУ: Державна скарбниця під пильним контролем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-29 10:50:10
В умовах переходу до ринкової економіки Україна потребує ефективного державного управління, важливе місце в якому займає фінансовий контроль.

З огляду на актуальність державного управління, особливо під час кризи, провідна роль у регулюванні фінансових потоків, а також їхнього раціонального та ефективного використання, належить системі державного фінансового контролю, до якої відносять Рахункову палату, органи державної контрольно-ревізійної служби, Державного казначейства, державної податкової служби, державної митної служби та інші.

Контрольно-ревізійна служба - є одним із найважливіших контролюючих органів держави.

До складу державної контрольно-ревізійної служби входить Головне контрольно-ревізійного управлін¬ня України, контрольно-ревізійні управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, кон¬трольно-ревізійні підрозділи (відділи, групи) у районах, містах і районах у містах.

Відповідно до законодавства ДКРС є органом державного фінансового контролю, який від імені Уряду здійснює функцію щодо контролю за фінансовою дисципліною, збереженням та ефективним використанням майна, що належить державі та суб’єктам самоврядування.

ДКРС у разі здійснення контрольних заходів проводить аналіз первинних документів, фінансової звітності та інформації щодо фактичного стану майна і складає висновки, які містять у собі, з-поміж іншого, дані стосовно виявлених порушень фінансової дисципліни у діях тих чи інших посадовців.

Окрім цього працівники ДКРС подають пропозицій щодо усунення виявлених недоліків і порушень нормативних актів та запобігання їм у подальшій діяльності.

Крім того, до виключної компетенції ДКРС віднесено право безпосереднього притягнення осіб, винних у порушеннях фінансової дисципліни, до адміністративної відповідальності. Органи ДКРС також мають право ініціювати притягнення винних осіб до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

З метою забезпечення реалізації та гарантування закріплених Конституцією України права на звернення до органів державної влади, посадових і службових осіб цих органів, повідомляємо, що громадяни можуть звернутися до КРУ в Івано-Франківській області особисто або за телефоном (0342) 552126 (телефон довіри) з питань, в межах компетенції органів ДКРС, що можуть будуть дослідженні при проведення ревізії на об’єктах контролю. Конфіденційність щодо зазначених повідомлень КРУ гарантує.

Обговорити на форумі