друкувати


Прикарпаття: Надходження до Держбюджету у січні-червні склали понад 717 млн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-29 10:44:08
Рівень виконання основних завдань та підсумки діяльності податкової служби Прикарпаття за шість місяців обговорювалися на черговому засіданні колегії ДПА в Івано-Франківській області, яка відбулася 24 липня п.р.

За підсумками півріччя виконання надходжень до місцевого бюджету органами ДПС в Івано-Франківській області склали 108,6%. На потреби громад Прикарпаття надійшло 536 млн грн. У порівнянні з виконанням цього показника податковими органами інших областей, Івано-Франківська посідає перше місце. До Зведеного бюджету України за півроку від платників податків Прикарпаття надійшло 1 млрд 253,8 млн грн податків та зборів, які адмініструються податковими органами області. Відтак, надходження до Державного бюджету у січні-червні цього року склали 717 млн 800 тис. грн. Відповідно, збір до загального фонду державного бюджету з початку року становить 631 млн грн. За рівнем виконання загального фонду держбюджету Івано-Франківська область посідає 16 місце, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківської області.

- Щоб забезпечити виконання бюджетних призначень у липні та в цілому в третьому кварталі, нам необхідно максимум мобілізувати свої зусилля та організувати якісно новий підхід до роботи. Економічна ситуація в країні напружена. Відтак не менш напруженими будуть і наші будні. Кожен податківець повинен відчути особисту відповідальність перед державою у виконанні завдань щодо наповнення бюджету, - звернувся до своїх колег голова ДПА в Івано-Франківській області Володимир Попович.

Загалом головний податківець області звернув увагу на необхідності пошуку нових резервів з наповнення державної скарбниці. А це, насамперед, робота з так званими "мінімізаторами", підприємствами зі штучною збитковістю та недопущення на території області створення "податкових ям".

- ПДВ залишається найбільш проблемним податком як в нашому регіонів, так і в Україні загалом. Слід пам’ятати, що це один з основних бюджетоформуючих платежів. А тому нашим завданням є забезпечення поступлення ПДВ в обсягах, що відповідають здійсненим операціям, а не допустити необґрунтованого зменшення задекларованих сум, що, в принципі, має місце в діяльності окремих суб’єктів господарювання, - зазначив на колегії перший заступник голови ДПА в області Василь Летюк.

Загалом, податківці Івано-Франківщини обговорили під час засідання ще ряд важливих питань, зокрема організацію роботи з оподаткування фізичних осіб, стан роботи з розгляду первинних і повторних скарг, стан відшкодування збитків у кримінальних справах та шляхи й методи протидії та запобігання корупційних проявів.

Обговорити на форумі