друкувати


Юні театрали Коломийщини чекають нових виступів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-28 02:36:44
Повернувшись нещодавно з Миколаївщини, з Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва, зразковий дитячий аматорський колектив "Писані горнята", у складі дорослого народного колективу "Горно" Народного дому с.Угорник продовжують дарувати людям мистецтво Мельпомени. Діти щодня плідно працюють, незважаючи на літо, для підготовки до наступних виступів, тому що нова вистава К.Волоха "Будьте моїм татом", після дебюту на фестивалі, зворушила мистецьких діячів України, а численні запрошення в найвіддаленіші її куточки спонукають дітей відпочивати "з театром".

В обласному науково-методичному центрі культури та мистецтва Прикарпаття, де в лютому відбувся відбірковий конкурс читців творів Т.Шевченка до 195-ої річниці від дня народження Кобзаря, призові місця завоювали і вихідці з Коломийщини. Руслан Присяжнюк — активний учасник зразкового дитячого театрального колективу "Писані горнята" читав поему "Перебендя", де використовувався триєдиний жанр — декламування твору, власний музичний супровід на сопілочці, та вокальне виконання частини поеми. Також Руслан читав уривок з драми "Вдома і дим солодший" А.Чайковського і монолог Петруся з твору К.Волоха "Панночка". Журі високо оцінило його декламування.

Мистецтво декламування є невід’ємним у будь-якому театральному творі. Успіх Руслана є величезною заслугою вчителя — режисера Віталія Крицького, керівника театрального колективу "Горно", де хлопчик займається з шести років. На початку липня відбулось нагородження. Руслан отримав найвищу нагороду в своїй віковій категорії, проте для участі у Всеукраїнському конкурсі читців ця вікова категорія занадто юна... Хлопця нагородили цінними подарунками та Почесною грамотою. Віталій Крицький, керівник, отримав грамоту за підготовку виконання складного жанру, а також подяку від обласного управління культури і пам’ятні подарунки.

Всеукраїнська сцена у театральному жанрі не передбачає обмежень віку, тож зразковий дитячий колектив уже втретє повертається звідти лауреатом. Хочеться побажати Русланові й надалі не втрачати духовних цілей і разом з друзями у колективі "Писані горнята" дарувати глядачам насолоду.

Автор: О.ЛІБРИК, керівник зразкового дитячого театрального колективу "Писані горнята"
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі