друкувати


Про відзначення 20-річчя НРУ за перебудову

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-28 12:31:53
У райдержадміністрації підписано розпорядження "Про відзначення в районі 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову".

Відповідно до такого ж Указу Президента України і спільного розпорядження голови облдержадміністрації й обласної ради та враховуючи видатний внесок Народного Руху України за перебудову в національне відродження і здобуття Україною незалежності, цим розпорядженням затверджено план заходів з підготовки та відзначення в районі цієї дати, які належить виконувати сільським та селищним радам, відділам та управлінням РДА, а також контролювати — заступнику голови РДА Б. Болюку.

Згідно з планом, у закладах культури й освіти належить провести тематичні вечори, літературні години, викладки літератури, що розкривають історію українського національно-політичного руху кінця 80-х — початку 90-х років ХХ століття; в навчальних закладах відбудуться заходи з залученням активістів Народного Руху України за перебудову тематичні заходи, уроки пам’яті, конференції. Архівному відділу необхідно буде організувати виставку архівних документів, що ілюструють цей період, а ЗМІ — висвітлити заходи з відзначення 20-ї річниці НРУ за перебудову та сприяти виступам активістів Руху.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі