друкувати


Дітям — школу, військовим — мільйони

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-27 04:06:17
Днями робоча група ОДА під керівництвом заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олега Коржака та за участі заступника голови обласної ради Остапа Дзеси, представників єпархії УГКЦ ретельно оглянула вивільнені приміщення окремого крила будівлі обласного військкомату по вулиці Шевченка,11 в Івано-Франківську.

Основна мета виїзду на місце проведення будівельних робіт - перевірка ходу виконання рішення обласної ради "Про передачу адміністративного будинку" та вирішення робочих питань. Незважаючи на те, що наразі у приміщенні проводиться реконструкція і ремонт, сюди тричі не могли потрапити працівники бюро технічної інвентаризації. Це тривало, допоки не прийшли представники влади та не провели відповідні перемовини між представниками влади та комісаріату.

Проте представники влади залишилися задоволеними якістю проведення робіт. Будівельники намагаються реконструювати приміщення у його первісному вигляді. Але роботи ще дуже багато, особливо всередині. Треба відновити первинний архітектурний ансамбль, щоб будівля була комфортною для перебування та навчання дітей

Отож учні з католицької школи святого Василія Великого з першого вересня таки будуть тут навчатися Таким чином, через сім десятиліть відновиться історична справедливість. Адже ще в 1937 році тут навчалися учні Єпархіальної семінарії УГКЦ. Військові у перспективі мають переїхати на Довженка, 21. у даний час вже підготовлені приміщення на для міського комісаріату по вулиці Княгинин. Реконструкція обійшлася бюджету у два мільйони гривень. На приміщення обласного комісаріату потрібно ще сім мільйонів.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі