друкувати


Надвірнянщині потрібен туберкульозний диспансер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-24 01:41:45
На сьогодні в районі немає стаціонарного відділення для лікування таких хворих. Рішення сесії районної ради від 10 липня 2009 року дало зелене світло відкриттю туберкульозного диспансеру.

Про це повідомили в районній організації партії Єдиний Центр. Цим рішенням погоджено передачу в спільну власність територіальних громад району об’єктів військового містечка №1 в селищі Делятин. Тепер все залежить від громади, чи погодяться люди на відкриття тут туберкульозного диспансеру.

До цього часу громади селищ Битків та Ланчин уже протестували проти перепрофілювання місцевих стаціонарів під туберкульозний. Але в Делятині інша ситуація – військове містечко розташоване далеко від жилого сектору.

Звичайно, владі було б легше не зважити на думку громади і просто перепрофілювати лікарняні відділення, ніж переобладнувати військові приміщення під медичний заклад. Тут доведеться вкласти набагато більше коштів. Але, з іншого боку, проблема захворювання на туберкульоз для району стоїть досить гостро, тому її необхідно вирішувати якомога швидше, переконані єдиноцентристи.

Обговорити на форумі