друкувати


На Прикарпатті поговорили про пенсії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-23 12:16:17
Роботу з пенсійниками щодо наповнення бюджету пожвавлять. Таку обіцянку дав вчора заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Шкварилюк на засіданні колегії головного управління Пенсійого фонду України в області на тему "Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду за перше півріччя 2009 року". "Органи влади і місцевого самоврядування активізують взаємодію з Фондом для наповнення його бюжету", - запевнив він.

Учасники засідання колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в області предметно проаналізували стан пенсійного забезпечення громадян краю у першому півріччі 2009 року. Розглядалися шляхи недопущення зниження рівня облуговування пенсіонерів краю, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

У нинішніх складних економічних умовах великого значення набуває оптимізація видатків, встановлення в них жорсткого режиму, а також посилення відповідальності спеціалістів органів Фонду на місцях. Ведучи мову про пошук резервів у наповненні Пенсійного фонду України, перший заступник начальника головного управління Валерій Семанишин акцентував увагу на системній роботі, яку проводять органи Фонду області з недопущення нецільового використання коштів при призначенні та виплаті пенсій. Зокрема, завдяки лише підвищенню вимогливості до правової оцінки документів, поданих у територіальні управління Фонду для призначення пенсій, виявлено 13 пенсіонерів, яким пенсія призначена за недостовірними документами. Сума завданих збитків Пенсійному фонду склала 120 тис. грн. Ще в шести випадках попереджено призначення пенсій за фіктивними документами, місячні видатки по яких склали б не менше 10 тисяч гривень.

Виконуючи пріоритетні завдання роботи Пенсійного фонду України, в області певну увагу приділяли впровадженню новітніх технологій. Область стала однією перших, де запроваджено виплату пенсій військовослужбовцям виключно органами Пенсійного фонду. Це дозволило посилити контроль за цільовим використанням коштів.

Слід зазначити, що пенсії громадянам області протягом першого півріччя ц.р. виплачувалися у повному обсязі й своєчасно. Середній розмір пенсій склав 802 гривні 45 коп., що на 16,5 відсотка більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Тим часом видатки зросли на 15,1 відсотка.

Забезпечити своєчасну виплату пенсій вдалося, зокрема, і завдяки виконанню плану з власних надходжень органами Фонду в області. Хоча, в цілому, вони виконані, і до бюджету Пенсійного фонду надійшло навіть на 12,9 мільйонів гривень більше. Досягти цього вдалося завдяки тільки 13 територіальним управлінням. Економічна криза не обминула платників страхових внесків, і її вплив суттєво скоригував рівень власних надходжень до бюджету Фонду. Знизилися вони порівняно з відповідним періодом минулого року в Калуському, Коломийському, Рогатинському, Тисменицькому, Тлумацькому районах, містах Болехові й Калуші.

Обговорити на форумі