друкувати


"Золотий" наліт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-23 11:41:56
Днями незадовго до закінчення робочого дня в ювелірну крамницю на вулиці Хмельницького в Калуші забіг невідомець у масці та рукавицях і зажадав доступу до вітрини. Ошелешені продавчині не встигли отямитися, як він застрибнув на один зі скляних стелажів, намагаючись відкрити шухляду. Нічого з того не вийшло, відтак зловмисник почав трощити скло. За кілька секунд він спорожнив три лотки з ювелірними виробами, пересипавши їх в поліетиленовий мішок.

З пограбованим крамом невідомець кинувся навтьоки поміж будинків. В цей час до місця злочину примчав автомобіль зі слідчо-оперативною групою райвідділу міліції. Міліціонери оточили територію, проте невдовзі стало зрозуміло, що до розшукових заходів слід негайно залучати патрулі Державтоінспекції. Очевидці стверджували, що бачили, як якийсь молодий чоловік сідав в автомобіль сірого кольору і машина звучно зірвалася з місця. За короткий час одна з пошукових груп дійсно затримала іномарку, яку бачили в районі ювелірної крамниці.

Як з’ясувалося, за кермом перебував 28-річний таксист. Оперативникам карного розшуку знадобилося отримати відповіді лише на декілька запитань, щоб запідозрити водія у співучасті до зухвалого злочину. Надалі в ході огляду салону автомобіля було виявлено частину ювелірних прикрас з цінниками, що красномовно засвідчувало причетність жителя Калуша до кримінальної події. Тим часом інші пошукові групи міліціонерів отримали орієнтування щодо встановлення місцезнаходження і затримання особи, котра безпосередньо вчинила пограбування.

Міліціонери вжили усіх заходів, щоб зловмисник не зміг довго переховуватися. Відтак зранку наступного дня його затримали неподалік одного з помешкань в райцентрі. Затриманий зізнався у скоєнні злочину. Усе пограбоване майно буде повернуто у крамницю, хоча в іншому разі двоє зловмисників мали намір таємно реалізувати цінності. Задля цього вони й обміркували план пограбування.

Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі