друкувати


Незвичний готель: Номер в акваріумі замовляли?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-23 11:14:47
Одні готелі заманюють туристів кількістю зірочок, інші підкуповують не стільки зручністю, скільки оригінальністю.

Охочих оселитися у печерних апартаментах, оплатити проживання у тюремній камері (для туристів облаштовують навіть колишні в’язниці) чи провести медовий місяць в ексклюзивному готельному номері, розміщеному в кабіні будівельного крана, не бракує. Як гарячі пиріжки, розходяться навіть холодні номери у льодяних готелях.

У "літальних" апартаментах парашут не знадобиться. Власники незвичного готелю у Коста-Ріці пропонують туристам "ульотну" відпустку. У прямому розумінні цього слова: 500 доларів за добу – і пасажирський літак у вашому повному розпорядженні. Цей "Боїнг-727" вже своє відлітав, тепер у ньому – готельні апартаменти. Корпус літака закріпили на 15-метровій опорі, на крилах обладнали тераси з розкішним видом на океан, на борту – вітальню, дві спальні-люкс, кухню. Незважаючи на дорожнечу цього піднебесного задоволення, від "пасажирів" відбою немає.

Без акваланга вхід заборонено. За 250-300 доларів на добу можна пожити в… акваріумі, по сусідству з екзотичними рибками чи навіть зубастими акулами, які зазиратимуть у вікно-ілюмінатор вашого готельного номера. Щоправда, для поселення у підводний готель обов’язково знадобиться сертифікат про те, що ви пройшли курси дайвінгу. Без акваланга у такий готель не потрапиш.

Цей собака не гавкає, і ціни тут не кусаються. Для тих, хто зупиняється у приватному котеджі Dog Bark Park Inn (в американському штаті Айдахо), побажання "собачого відпочинку" необразливе. Бо тут і справді всюди чотирилапі: котедж у вигляді великого собаки, літній будиночок поруч – маленький собака, на стінах – зображення песиків, на подвір’ї – дерев’яні фігурки "гавчиків". Навіть меню собаче, щоправда, не для відвідувачів, а для їхніх чотирилапих улюбленців, яких тут залюбки поселяють з господарями. Сніданок для собаки входить у вартість номера за добу (92 долари) разом з домашнім сніданком для двоногих відвідувачів.

"Каналізаційний" готель без каналізації. У рекламці готелю DasParkhotel в австрійському Оттенсхаймі не завадило б попередження: "Увага! Тих, у кого клаустрофобія, просимо не турбувати!". Пожити у каналізаційній трубі діаметром два метри – оригінально, але зважуються на це лише відчайдушні екстремали. До того ж зовсім невибагливі до сервісу. У "трубному" номері з крихітним віконцем вміщається лише ліжко і тумбочка. Туалет і душ - на території парку, де розмістився каналізаційний готель.

Забронювати місце у трубі (номерів наразі лише три) можна тільки через Інтернет. Замість ключів до вхідних дверей – секретний цифровий код, який повідомляють гостеві після успішної реєстрації. Вартість доби перебування у "каналізаційному" готелі відвідувач визначає сам – зазначає суму, яку готовий викласти за номер у трубі.

У номері – ожеледиця, і мороз – мінус п’ять. Посидів у льодяному барі, випив коктейль із льодом з льодяного келиха, піднявся у льодяний номер, заліз у "спальник" з оленячої шкури і, лежачи на льодяному ліжку, спостерігаєш крізь прозору льодяну стелю сонячне сяйво… За ваші гроші – будь-який каприз, навіть апартаменти Снігової королеви. Винайняти їх можна у льодяних готелях, найпопулярніший з яких – Ishotellet у шведському містечку Юккас’ярві. Щороку його зводять знову (льодяний готель працює від січня до квітня, поки не почне танути), за новим проектом. Усе, від стін до меблів і посуду, - з льоду. Номер-люкс у льодяному готелі коштує 600 євро, стандартний – 280.

Готельну капличку (теж з льоду) замовляють для шлюбних церемоній. Але залишатися в Ishotellet після весілля молодята не ризикують (погодні умови у номері не для шлюбної ночі: температура тримається на позначці мінус п’ять – мінус чотири).

Автор: Інна ПУКІШ-ЮНКО, "Високий замок"
Обговорити на форумі