друкувати


"Акція покути – служба миру" у Чернівцях

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 04:05:07
Літній волонтерський табір німецької недержавної організації "Акція покути – служба миру" працюватиме з 22 липня до 1 серпня у Чернівцях. Учасники табору - молоді люди із різних країн Європи (Німеччини, Австрії, Польщі, Республіки Білорусь, Російської Федерації, та України), які виявили бажання зробити свій посильний внесок у справу зміцнення миру і взаєморозуміння між народами, піклування та збереження пам’яті про жертви злочинів націонал-соціалізму та Другої світової війни. Про це повідомляє прес-центр Чернівецької міської ради.

Організація "Акція покути – служба миру" працює у напрямку примирення народів в країнах, які постраждали від націонал-соціалізму, вже майже 50 років. Діяльність організації носить соціальний характер, фінансується в основному за рахунок приватних пожертв громадян Німеччини та інших країн, здійснюється у різних формах, включаючи направлення волонтерів та проведення літніх молодіжних таборів.

В Україні "Акція покути – служба миру" працює з 2001 року. В Києві існує представництво організації, яке наразі очолює п. Анжела Беляк. Перший волонтерський табір на території України було проведено в Сімферополі. Зараз в Україні волонтери "Акції покути – служба миру" працюють в шести містах. А загалом організація здійснює свої проекти в 13 країнах.

Кінцевою метою цьогорічного волонтерського "Акції покути – служба миру" табору у Чернівцях є виховання молоді в дусі толерантності, а також встановлення міжкультурного діалогу. Окрім заходів культурного і пізнавального характеру, зустрічей із представниками покоління, яке пережило Другу світову війну, підготовки та обговорення рефератів, учасники табору багато часу приділятимуть упорядкуванню єврейського кладовища на вул.Зеленій.

Співорганізаторами табору у Чернівцях виступають Чернівецька міська молодіжна організація "Крок" (Голова – Микола Кушнір), Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, Єврейська громада чернівецької області (Голова – Лев Клейман), Чернівецький обласний єврейський благодійний фонд "Хесед-Шушана" (Голова – Леонід Фукс).

Поряд із добровольцями з інших країн учасниками табору також буде група студентів Факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ, які проходять літню практику. Останні надаватимуть організаційну допомогу, забезпечуватимуть переклад на англійську мову, виступатимуть із рефератами, працюватимуть на кладовищі.

Своєю діяльністю у Чернівцях "Акції покути – служба миру" прагне також привернути увагу громадськості міста до питання збереження некрополів, місць поховання осіб, які загинули в ході воєнних конфліктів або стали жертвами репресій тоталітарних режимів, через осмислення трагедії Другої світової війни - до проблеми поширення у суспільстві таких негативних явищ, як расизм, ксенофобія, національна та релігійна нетерпимість.

Обговорити на форумі