друкувати


Від укусів відразу кількох гадюк загинула дівчина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 03:21:01
Біда трапилась кілька днів тому. За інформацією місцевих журналістів, у селі поблизу Ковеля дівчина вирушила до лісу, аби назбирати ягід, і не повернулася. Рідні відразу забили на сполох і розпочали пошуки.

Дівчину знайшли мертвою. Медична експертиза встановила, що смерть настала внаслідок укусу кількох змій. До речі, у момент, коли знайшли тіло, його обвивали з десяток гадюк. Очевидно, постраждала натрапила на зміїне кубло. За даними медичних установ Волинської області, у цьому місяці зросла кількість шпиталізованих через укуси змій. Один із останніх випадків зафіксований у Ковельській районній лікарні, де рятували 30–річного Василя Приходька.

Бідолаху тільки минулого тижня виписали з реанімації. Чоловік ненароком наступив на плазуна. А нещодавно "УМ" писала про три випадки на Прикарпатті, коли люди постраждали від укусів гадюк. Змія ніколи не нападе першою, запевняють у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій. Зазвичай змії тікають від людей. У них поганий зір, слух, але тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на достатньо великій відстані — 10—15 метрів. Почувши кроки, стукіт, голоси, відразу ховаються в нори або відповзають подалі. "Проте у спеку це відчуття притуплюється, гадюки стають лінивими, малорухливими, просто лежать на сонечку, і тому люди можуть легко наступити на них", — зазначають в ГУ МНС у Волинській області.

Укус гадюки в спекотні дні є найнебезпечнішим, стверджують медики, бо тоді її отрута найбільш токсична та значно швидше розчиняється в крові. Лікарі радять не пізніш як за годину–дві після укусу звертатись до найближчої лікарні, де є завжди протизміїна сироватка, повідомляє МНС України.

Обговорити на форумі