друкувати


Бельгія легалізує нелегалів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 03:15:59
Керівництво в Брюсселі оголосило про плани надати дозволи на проживання 25 тисячам нелегалів. Це менше половини з тих, хто мешкає в Бельгії нелегально.

Відповідно до нової схеми, затвердженої бельгійськім урядом, нелегальні іммігранти зможуть подати прохання про легалізацію, починаючи від 15 вересня . Такі документи прийматимуть лише упродовж трьох місяців. Окрім цього не всі, хто подав прохання, отримають офіційний дозвіл на проживання та роботу у Бельгії. Адже за попередніми підрахунками у цій країні мешкає від 50 до 100 тисяч нелегалів. Необхідні папери видадуть лише 25 тисячам іммігрантів – тим, які доведуть, що мешкали у країні протягом щонайменше 5 років, або пропрацювали у Бельгії протягом двох з половиною років.

Є і додаткові критерії. Так, пощастить тому, хто надасть докази того, що добре інтегрувався до бельгійського суспільства. Приміром, на належному рівні опанував офіційні мови Бельгії, відвідував курси з краєзнавства та слідкує за тим, щоб діти ходили до школи.

Не зважаючи на те, що уряд країни наголошує — нинішня легалізація не буде масовою, низка бельгійських політичних партій уже висловила протест. Приміром, Новий фламандський альянс вважає, що нові правила не відповідають інтересам населення бельгійського регіону Фландрії і висловив сподівання, що ця хвиля легалізації буде останньою, повідомляє DW.

Обговорити на форумі