друкувати


Справа — труба, або труба - справа ...кримінальна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 01:09:37
Івано-Франківські дільничні інспектори повернули місцевому "Водоекотехпрому" викрадену трубу.

Днями на вулиці Надрічній в обласному центрі працівники комунального підприємства "Водоекотехпром" проводили роботи з переключення водопроводу. І все було б гаразд, якби за зусиллями робітників не спостерігала стороння особа, котра шукала в тому власний інтерес. Скориставшись тим, що працівники комунальної служби були зайняті підготовчими роботами, невідомець викрав стальне "коліно" - трубу довжиною 1,2 метра і, що, найдивніше, вагою майже 150 кілограмів. Виявивши пропажу, комунальники відразу ж зателефонували в Івано-Франківський міськвідділ міліції.

Правоохоронці оперативно відреагували на повідомлення про крадіжки. І, як згодом виявилося, саме ця обставина стала вирішальною у тому, що невдовзі труба була використана за прямим призначенням. Річ у тому, що працівники служби дільничних інспекторів міськвідділу міліції на одній з вулиць затримали 24-річну особу, котра з усіх сил тягнула цю трубу в… найближчий пункт прийому металобрухту. Затриманим виявився уродженець Мукачівського району Закарпатської області, зокрема, з відомого села, чиї мешканці цілий рік мандрують Україною і розповідають, наче вони погорільці або ж їх спіткала інша біда.

Доречно сказати, що наступного дня іншого представника з цього ж закарпатського села працівники міліції затримали за обґрунтованою підозрою у пограбуванні мешканки обласного центру. Затриманий 23-річний молодик перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СГЗ УМВС в області
Обговорити на форумі