друкувати


ТРК НТК: Події дня. 21.07.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 12:22:13
У Коломийському районі співробітники управління боротьби з організованою злочинністю викрили у хабарництві сільського голову і секретаря сільської ради. Обидвох сільських керманичів було затримано у службовому кабінеті при отриманні ними хабара. Як з’ясовано, службові особи вимагали хабар у підприємця, який звернувся в сільську раду із заявою про виділення йому в оренду земельної ділянки для зайняття сільськогосподарським виробництвом. За виготовлення відповідної документації і позитивний розгляд заяви сільський голова і секретар сільради зажадали 5 тисяч доларів. Прокуратурою порушено кримінальну справу. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Одну із затриманих осіб вже взято під варту.

Вулиця Достоєвського. Коломия. Загорілася солома поблизу житлового будинку. На місце виїжджала одна пожежна машина. Потерпілих і загиблих немає. Господиня хати померла ще 9 років тому. Будинок пустував. А на автомобільній трасі сполученням Коломия - Івано-Франківськ, у селі Лісний Хлібичин, загорівся автомобіль "Мерседес", мешканця Чернівців. Внаслідок пожежі загиблих і травмованих не виявлено. Вогонь пошкодив утеплювач моторного відсіку під капотом. Причина загоряння встановлюється. На місці працювали отинійські пожежники.

В Коломиї у міському озері виявлено тіло 57-літнього місцевого жителя. На даний час причини загибелі людини встановлюються, повідомляє прес-служба ГУ МНС в області. Разом з тим, рятувальники вкотре закликають коломиян - дотримуватися правил поведінки на воді. Вода може бути чудодійним засобом оздоровлення організму, а може стати причиною трагедії.

З Коломийщини вивозять отрутохімікати. 73 тони шкідливих речовин вже зібрано та законсервовано. Утилізовуватимуть їх закордоном. Попередньо цей процес відбудеться в Німеччині або Угорщині. Наші журналісти побували на місці відправки небезпечних речовин.

Експерти прогнозують - восени Україною може прокотитися друга хвиля економічної кризи. Курс долара 10-11 гривень і втрату українцями 30% доходів - економісти називають оптимістичним сценарієм. За песимістичним - долар коштуватиме 15-20 гривень і країну накриє гіперінфляція. Тоді туризм закривається, роздрібна торгівля також, а про розвиток годі й казати - аби вистачило на найнеобхідніше. Оптимістів серед коломиян менше - люди не вірять, що пік кризи вже пройдено.

На Прикарпатті перебувають учасники танцювальних колективів "Зірка" і "Музика" з Канади, які мають українське коріння. Гості побували у Львові та Івано-Франківську, відвідали село Криворівню Верховинського району. У неділю в селі Лісний Хлібичин Коломийського району мали творчу зустріч із місцевими аматорами сцени. А у селі Велика Кам’янка для них провели дводенний танцювальний семінар.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі