друкувати


Не допустимо епідемій, укусів та отруєнь

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 11:49:49
Вчора під головуванням заступника голови ОДА Олега Коржака відбулось розширене засідання обласної надзвичайної протиепідемічної комісії.

У заході взяли участь головні лікарі закладів санепідслужби області, головні лікарі центральних районних лікарень, керівники дитячих оздоровчих закладів, які діють на території Прикарпаття, очільники обласних управлінь освіти і науки, охорони здоров’я, у справах сім’ї та молоді, ветеринарної медицини області, УМВС, УМНС, обласної санітарно-епідеміологічної області.

Головним питанням для обговорення та прийняття конкретних рішень став стан захворюваності на кишкові інфекції на Івано-Франківщині. Особливу увагу було звернено на випадки хвороби у дітей. На щастя, порівняно з іншими областями у нас стабільна ситуація, масових отруєнь у дитячих відпочинкових закладах немає. Нещодавно санепідслужба перевірила понад три тисячі об’єктів. Недоліки, звісно, є. За результатами перевірки подано відповідні рішення та приписи. У деяких випадках справами займається прокуратура. Добрим є також те, що після минулорічної повені в області не було спалахів інфекційних захворювань.

Неабияку загрозу здоров’ю та життю мешканців краю становлять змії. За літні місяці зафіксовано 40 випадків укусів змій. В тому числі потерпіло п’ятеро дітей. Тому в кожній центральній районній лікарні нині є деякий запас спеціальної сироватки проти зміїної отрути. А обласний центр здоров’я розробив спеціальний буклет, де подано зображення отруйних змій та поради, як врятуватися від отруєння. Також важливим моментом є недопущення отруєння грибами, які щороку, на жаль, підривають здоров’я а то й забирають життя прикарпатців.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі