друкувати


Українські солдати "докинулися" до третього місця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-21 11:53:43
Команда українського миротворчого контингенту увійшла до трійки призерів найскладніших змагань з марш-кидку на 20 кілометрів "NSE Dancon March" серед представників 15 країн, які виконують миротворчу місію у складі сил КФОР та Місії ООН у Косовому.

У Косовому одразу 40 українських морських піхотинців національної складової спільного миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної групи "East" сил КФОР взяли участь у багатонаціональних змаганнях з марш-кидку на 20 кілометрів "NSE Dancon March", повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Загалом участь у змаганнях взяли 395 військовослужбовців з 15 країн, які виконують миротворчу місію у складі сил КФОР та Місії ООН у краї. Найбільші чисельні за кількістю учасників команди виставили український, польський та італійський миротворчі контингенти. Команду українських миротворців очолив старший лейтенант Анатолій Мозговий.

Марш-кидок стартував та фінішував у базовому таборі датського миротворчого батальйону "Саmp Olaf Rye", в його околицях проходив і маршрут змагань. На маршруті було розгорнуто три контрольних точки, де проходила реєстрація учасників змагань, там же військовослужбовці отримували питну воду та фрукти, а за необхідності – медичну допомогу. За умовами марш-кидку кожен його учасник повинен був нести на собі вантаж не менше ніж у 10 кілограмів та особисту зброю.

Слід зазначити, що на відміну від традиційного 25-кілометрового "Dancon March", який проводиться чотири рази на рік, "NSE Dancon March" з марш-кидку на 20 кілометрів проводиться лише раз на рік і є більш ніж на порядок складнішим.

За словами учасника "NSE Dancon March" заступника командира національної складової "УкрПолбату" з виховної роботи підполковника Валерія Бойка, участь у багатонаціональних змаганнях – це не тільки гідна презентація України та її Збройних Сил, а й важлива складова згуртованості усього колективу. – Маршрут змагань був спланований у гірській місцевості, учасникам довелося тричі долати відмітку у 800 метрів. За твердженням постійних учасників маршів саме "NSE Dancon March" є найскладнішим випробуванням, – зазначив підполковник Валерій Бойко. Як він додав, спортивні змагання – один з важливих чинників морально-психологічного забезпечення життєдіяльності українських миротворців.

– Подолання складної дистанції підвищує самооцінку, що, в свою чергу, позитивно впливає на виконання завдань за призначенням, створює здорову психологічну обстановку у військовому колективі. Подібні заходи – це чудовий екзамен на міцність, витривалість та спроможність стійко і мужньо переносити фізичні навантаження будь-якого ступеня важкості, – наголосив заступника командира української складової миротворчого батальйону з виховної роботи.

Перше командне місце за підсумками маршу виборола команда господарів змагань – датчан. Друге місце посіли військовослужбовці зі Сполучених Штатів Америки. Команда українського миротворчого контингенту увійшла до трійки лідерів. Кращим серед українців став молодший сержант Андрій Васильченко, який подолав складну дистанцію за 3 години і 20 хвилин. Кожен учасник отримав диплом про проходження "NSE Dancon March" та нагрудну відзнаку.

Обговорити на форумі