друкувати


Півтисячолітття і це ще не все…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-21 11:49:03
Громада села Старі Кривотули Тисменицького району відзначила 573-ю річницю з часу першої писемної згадки про свій населений пункт. Святкувати у липні День культури одного села для громад сіл Старі Кривотули та Красилівка, які належать до однієї адміністративно-територіальної одиниці, є доброю традицією. Цей рік не став винятком.

Сільський голова Володимир Назарук, за ініціативи якого все і відбулося, зробив максимум, щоб і жителі, і гості відчули неповторну атмосферу великої і дружної родини, де кожен міг насолодитися піснею, гумором, танцем, спілкуванням, отримати позитивні емоції та гарний настрій. Урочистій частині передувала товариська зустріч по футболу. За звання переможця боролися команди сіл Старі Кривотули та Кам’янка (Коломийського району). Матч завершився нічиєю. Спортивну естафету продовжив шаховий турнір із призовим фондом 150 гривень. Перемогу у ньому здобув житель Старих Кривотул Роман Гошій, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Розпочалося святкування за давньою українською традицією із благословення місцевих священнослужителів. Опісля, з привітаннями до громади та гостей звернувся сільський голова Володимир Назарук. Окрасою села Старі Кривотули він назвав два храми. Один із них – це пам’ятка архітектури – церква святого Архистратига Михаїла, збудована ще у 1924 році. Другий – Старокривотульська школа, якій в цьому році виповнюється 37 років. Там працює чудовий педагогічний колектив фахівців своєї справи, навчаються та збагачують свій інтелектуальний рівень близько 500 учнів, які щороку є переможцями різного роду олімпіад.

Родзинкою урочистостей стало нагородження талановитої молоді. Під гучні оплески спортсмени та аматори сцени отримували від сільського голови заслужені грошові премії. Із привітаннями до старокривотульської громади звернувся селищний голова Ворохти Юрій Павлюк. Між цими населеними пунктами існує дружній зв’язок. Так, художній колектив із Старих Кривотул брав участь в урочистих заходах до Дня Конституції України, що проходили цього року у Ворохті. А в День села, ворохтянці прибули розділити радість свята із своїми колегами. Запрошений аматорський колектив "Чорногірські козаки" подарував присутнім яскраве мистецьке шоу.

Привітання виступаючих перепліталися художніми номерами, вокально-хореографічними композиціями у виконанні народного аматорського ансамблю пісні і танцю "Барви Прикарпаття" та гостя із селища Отинія, колишнього учителя Старокривотульської школи, а нині – директора місцевої школи мистецтв Якова Григораша. Цього дня було цікавим і дорослим, і малечі, адже, окрім мистецьких та спортивних заходів, вони мали змогу ще й поласувати смачненьким: у селі працювала виїзна торгівля. Свято завершилося молодіжною дискотекою.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі