друкувати


Ціни на газ для населення зростуть з 1 жовтня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-20 04:45:20
Кабінет міністрів рекомендує "Нафтогазу", Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) і низці міністерств в липні-вересні подати уряду рекомендації відносно перегляду цін на природний газ для населення з 1 жовтня 2009 року. У рамках виконання зобов'язань перед МВФ Кабінет міністрів розпочинає доведення цін на газ для населення до "економічно обґрунтованого рівня".

Згідно з дорученням уряду, цим питанням також повинні зайнятися Міністерство палива і енергетики, Міністерство економіки і Міністерство фінансів.

Рекомендації стосуються доведення цін на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня, який повинен включати в повному об'ємі інвестиційну складову для нарощування власного видобутку газу.

Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну і "Нафтогазу" також доручено в липні-серпні підготувати пропозиції щодо залучення "Нафтогазом" позик під державні гарантії для реалізації інвестиційних проектів з облаштування Суботинського нафтового родовища на шельфі Чорного моря, розробки і облаштування Одеського і Безіменного газових родовищ; забезпечення завантаження підземних газових сховищ.

Уряд також доручив Державній податковій адміністрації та Мінфіну надати протягом 2009 року "Нафтогазу" і його дочірнім компаніям ("Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Газ України" і ДАТ "Чорноморнафтогаз") розстрочку зі сплати суми податкових зобов'язань, які виникають в 2009 році, терміном до 60 місяців на умовах податкового кредиту.

Крім Кабмін дав ще декілька доручень міністерствам та відомствам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що українська влада взяла на себе зобов'язання перед МВФ підвищити ціни на газ для населення та підприємств як одну з умов одержання чергового траншу кредиту.

Проте в уряді спробували це заперечити, запевнивши, що ціни будуть не підвищуватися, а "лібералізуватися" , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі