друкувати


40 років польоту людини на Місяць

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-20 03:25:01
20.07.2009 Сорок років тому, 20 липня 1969 року, космічний корабель США "Аполлон-11" досяг Місяця, а спеціальний модуль доставив на місячну поверхню американських астронавтів Ніла Армстронга та Едвіна Олдріна.

Це дозволило Сполученим Штатам випередити у здійсненні космічних програм Радянський Союз, який у 1960-х роках також освоював Всесвіт.

Астронавти "Аполлону-11 мали провести дослідження і фотографування поверхні Місяця, зібрати зразки ґрунту. Наукову місію астронавти виконали успішно. Вони доставили на Землю 22 кілограми матеріалів із місячної поверхні, включно з 50 різними каменями та уламками скель, тощо. Лабораторні дослідження підтвердили: за відсутності будь-яких слідів води, існування органічних живих організмів на Місяці неможливе.

Після висадки американців на Місяць, Радянський Союз згорнув свою Місячну програму. І піонерами в освоєнні місячного простору й досі залишаються Сполучені Штати, які 40 років тому відкрили першу місячну сторінку в історії людства, повідомляє Радіо Свобода.

Отже, близько 40% випадкам злоякісних новоутворень можна запобігти за рахунок дотримання наукових рекомендацій, поліпшення соціально-економічних, гігієнічних та екологічних умов життя населення і створення національних програм з профілактики раку.

Обговорити на форумі