друкувати


Павло Петрук - чемпіон України з пожежно-прикладного спорту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-20 12:49:22
Серед прикарпатських спортсменів-прикладників – ще один чемпіон. Це почесне звання на чемпіонаті України із пожежно-прикладного спорту серед юнаків, котрий у перших числах липня проходив у Львові, виборов 18-річний івано-франківець Павло Петрук. Перемога, як і будь-яка перемога у житті, далася юнакові нелегко. А здобути її Павлові допомогло величезне відчуття відповідальності перед батьком, котрий є тренером і наставником молодого спортсмена.

Батько Павла Петрука - начальник спортивно-оздоровчого комплексу Головного управління МНС в області імені Героїв-пожежних Микола Володимирович Петрук - все своє життя пов’язав зі спортом. Багаторазовий чемпіон України з пожежно-прикладного спорту, суддя національної категорії України, він почав займатися тренерською діяльністю ще у далекому 1995-му, поєднуючи цю нелегку педагогічну роботу із виступами на змаганнях різного рівня. Таких виступів у своїй спортивній кар’єрі Микола Володимирович налічує більше півсотні, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

У ближніх та далеких вояжах за спортивними досягненнями батька нерідко супроводжував і малий Павло. Хлопчакові ще змалку були відомі ті завзяття та азарт, з якими кидалися на штурм нових вершин дорослі прикладними. Та й батько вже тоді був для Павлика незаперечним авторитетом.

А серйозно займатися спортом хлопчик почав уже в школі. Спочатку - футбол та легка атлетика. І лише у чотирнадцять років Павло зрозумів остаточно: він піде слідами батька, пожежно-прикладний спорт – це його.

З тих пір стадіон спортивно-оздоровчого комплексу Головного управління МНС в області імені Героїв-пожежних, де своїх прикладників тренував Микола Володимирович, став для нього другим домом. Вранці та ввечері, за будь-якої погоди Павло тренувався. А зовсім недавно у Львові на чемпіонаті України із пожежно-прикладного спорту серед юнаків зусилля обох Петруків отримали належну оцінку: син став чемпіоном, подолавши стометрову смугу з перешкодами за 16 хвилин 49 секунд, виконавши норматив майстра спорту.

Зараз перед Павлом стоїть ще одне завдання – здобути якісну вищу освіту. Юнак готується вступити до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Стати рятувальником – його давня мрія. А ще юнак просто марить новими досягненнями у спорті.

А його батько впевнений, що ці мрії цілком реальні, адже прикарпатські прикладними мають чудові умови для тренувань. Стадіон спортивно-оздоровчого комплексу імені Героїв-пожежних відповідає усім європейським стандартам, а керівництво Головного управління МНС в області підтримує молодих та перспективних спортсменів, в тому числі і Павла.

За високі спортивні досягнення на Чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків начальник Головного управління МНС в області Микола Джумаджук 18-річного спортсмена Павла Петрука нагородив відомчою нагородою ГУМНС - відзнакою "За заслуги" та побажав і надалі високих спортивних здобутків.

Обговорити на форумі