друкувати


Податками похвалились, а паливом зажурились

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-18 12:21:17
Учора на черговій колегії Івано-Франківської ОДА розглядали соціально-економічний розвиток області за шість місяців. Ситуація, незважаючи на кризу, начебто стабільна. Наразі область збільшила обсяги виробництва на 25 відсотків. Найбільший приріст у сільському господарстві.

Позитивним є і сплата податків до державного бюджету. Вже зібрано понад півтори мільярда гривень. Причому 641 мільйон власних надходжень. Дохідну частину бюджету виконують всі райони, окрім Тисменицького. Найкращі справи по податках у Верховинському, Городенківському та Тлумацькому районах.

Важливим питанням, що заслуховували на колегії, було енергозбереження. Наразі населення щораз більше споживає газу і переходити на альтернативні види палива особливо не хочуть. Натомість область має надлишок відходів деревини, які треба використовувати. Отож до 2012 року всі бюджетні установи планують перевести на альтернативні види палива, що дозволить на 25 відсотків зменшити споживання областю газу. Щоправда впровадження альтернативних установок справа не дешева. Чиновники братимуть для цього кредити.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі