друкувати


Вкладників знову ощасливлять: Уряд пообіцяв 250 мільйонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-17 03:54:14
Під ощадбанками знову рух: вкладники ніяк не дочекаються продовження виплат давніх ощадбанківських боргів у тисячу гривень. Адже уряд пообіцяв 250 мільйонів ще у травні, а Міністерство фінансів запевнило: що перший транш надійде у червні.

Проте вже середина липня, а банкіри, зокрема, й коломийські лише розводять руками: це, мовляв, запитання до уряду чи Міністерства фінансів. Щойно гроші надійдуть — розпочнуться й виплати.

Для хоч якоїсь обнадійливої інформації послугуємось інтерв’ю прес-секретаря Ощадбанку України Ярослави Титової у газеті "Експрес".

Отже, урядовою постановою визначено, що більша частина коштів — 157 мільйонів піде на виплату компенсації спадкоємцям вкладників, які померли в 2005—2009 роках, не отримавши цих грошей. Їм належить не більше ніж по 500 гривень на особу. А 6 мільйонів гривень, також по 500 гривень, призначені для спадкоємців, зареєстрованих Держстрахом СРСР. Залишається всього 87 млн. грн., які й підуть на виплату вкладникам згідно з чергою.

Вкладникам, які вже внесені в реєстр у 2008 та 2009 роках, перереєстровуватися не треба. Компенсації будуть виплачувати залежно від дати реєстрації. Наприклад, у Києві мають шанс отримати гроші ті вкладники, які зареєструвалися в травні—червні 2008 року, а в регіонах — у березні—квітні того ж року, бо їм виділялося значно менше коштів, ніж столиці.

Компенсацію мають отримати близько 90 тисяч осіб. Із тих 7 мільйонів, що залишилися в черзі. Виплачуватимуться на руки по тисячі гривень. Напевно, жодних змін не буде доти, доки всі не отримають по своїй тисячі.

Автор: Катря РУТА
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі