друкувати


Івано-Франківськ: Дайте пресмашівцям працювати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-17 01:39:11
Кількадесят робітників прикарпатського заводу "Пресмаш" зібралися вчора під стінами івано-франківськогогосопдарського суду, де мало відбутися засідання у справі банкрутства підприємства. Незадоволені робітники протестують і кажуть, що крах підприємства штучний. До цього його довели нові керівники.

У жовтні минулого року, коли змінилися власники, розпочався розпад колись потужного заводу. До речі, сама зміна керівництва була настільки таємничою, що зараз усі її обставини з’ясовує прокуратура. А з початком 2009 року справи стали зовсім кепські. Майже 200 робітників від березня не отримує зарплати. Люди працюють по три дні в тиждень, а з наступного місяця працюватимуть тільки один день.

Однак робітники переконані, що все ще можна налагодити. Навіть у час економічної нестабільності. Можна шукати замовлення, адже на сьогодні івано-франківський "Пресмаш" єдине в Україні підприємство, що випускає ковальські преси. Аби видати зарплату, можна продати дещо з обладнання і т ін.

Наразі господарський суд вирішив зупинити справу про банкрутство, допоки спеціальна комісія ОДА та прокуратура не розслідують всі нез’ясовані моменти про зміну власників. Надалі справу розглядатимуть у Львівському апеляційному суді. Наступне засідання відбудеться 12 серпня.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі