друкувати


ТРК НТК: Події дня. 16.07.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-17 09:29:07
З першого липня заборонено продаж незареєстрованних мобільних телефонів. Кожен телефон повинен буде мати код, який має назву IMEI. Код ІМЕІ - це унікальний для кожного мобільного телефону номер, що присвоюється на заводі під час виготовлення. Бази IMEI є практично у всіх країнах Європи. Вони дають змогу захистити права споживачів від неякісних і часом небезпечних для здоров’я мобільних апаратів, а також боротися з контрабандою телефонів. Ще півтора роки тому контрабандою на український ринок потрапляло 70% мобільних телефонів. А починаючи з 31 липня, завезену нелегально мобілку просто не можна буде підключити до мережі. Перевірити свій мобільний телефон у базі можна буде тільки після 30 вересня на сайті Українського державного центру радіочастот або за допомогою СМС. Як це зробити та як захиститися від обману при купівлі мобілки розкажемо в сюжеті.

У літній сезон все більше жінок нарощують нігті. Проте, як стверджують деякі спеціалісти з манікюру, ця процедура не дуже корисна для здоров'я. Гелеве та акрилове нарощування створює своєрідний "парниковий ефект". Оскільки природній ніготь не дихає, то може з'явитись хронічна алергія чи грибок. А випари полімерних препаратів вражають дихальні шляхи. Про переваги й недоліки штучних нігтів дивіться в сюжеті.

Три призові місця Чемпіонату України з вільної боротьби додому привезли коломияни. Спортсмени завоювали дві срібні та одну бронзову медаль. Борці вихованці ДЮСШ №1. Хто саме став призером Всеукраїнських змагань - далі у сюжеті.

У 2010 році виповнюється 600 років першої літописної згадки про існування села Ліски, Коломийського району. До цієї дати заплановано видання буклету "Історія села Ліски". В серпні цього року своє 100-річчя з дня заснування відзначатиме Лісківська школа. Оргкомітет запрошує земляків, які народилися та виростали у Лісках, а зараз проживають на Коломийщині, прибути на попередню зустріч для обговорення плану святкувань. Організаційні збори відбудуться 19 липня о 12:30 год. біля музею Писанки в Коломиї.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі