друкувати


Увага! Розвідники в полі!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-16 04:50:46
Вчора за планом місячного табірного збору у розвідувальних частинах і підрозділах 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України розпочалися польові виходи. Воїни-розвідники підвищуватимуть рівень своєї польової виучки, зокрема через відпрацювання питань тактичної, спеціальної, вогневої, фізичної підготовки та військової топографії.

За словами начальника розвідки 6-го армійського корпусу підполковника Олександра Циганова, за результатами збору його учасники повинні бути підготовленими до дій у складі розвідувальних підрозділів для виконання завдань розвідки різноманітними способами, у першу чергу такими як "спостереження", "засідка" та "наліт", повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як він додав, одним з найважливіших елементів підготовки розвідників є вміння виживати в різних умовах обстановки. Тож у ході польових виходів військовослужбовці вивчатимуть правила розміщення на місцевості за допомогою місцевих предметів, побудови спальних місць за допомогою гілок, хвої та інших підручних предметів, а також навчатимуться добувати та готувати їжу, добувати питну воду.

– Справжній воїн-розвідник зобов’язаний не лише вижити в екстремальних умовах, а й мати необхідний запас сил, щоб виконати поставлені завдання, – наголосив підполковник Олександр Циганов.

Крім того, у ході польових виходів розвідники вивчатимуть та набуватимуть навичок орієнтування на місцевості як з використанням технічних засобів, таких як прилади навігаційної апаратури, компас і карта, так і за допомогою сонця, місяця та місцевих предметів. Вони відпрацюють питання маскування та прихованого пересування по відкритій, пересіченій та лісовій місцевості, визначення не лише своїх координат, а й координат об’єктів імовірного противника.

Особлива увага буде приділена відпрацюванню питань, пов’язаних з проведенням таких способів розвідки, як "засідка" та "наліт", в ході яких розвідники навчатимуться потайки висуватися до об’єкта захоплення, проводити захоплення полонених, документів, зразків озброєння з використанням прийомів рукопашного бою, а в подальшому – вміти провести допит полонених з використанням знань іноземних мов, а також вивчати захоплені документи.

Оскільки зміст розвідки полягає не лише у здобутті відомостей і даних, а й у їх передачі, то в ході занять розвідники також навчатимуться складати донесення, кодувати їх та передавати засобами зв’язку.

Варто зазначити, що у ході першого тижня табірного збору відбулися заняття з екіпажами бойових розвідувальних машин БРМ-1К, в ході яких воїни-розвідники навчалися використовувати їх бойові можливості та відпрацьовували нормативи з бойової підготовки.

Серед розвідувальних частин та підрозділів 6-го армійського корпусу краще цього року розпочали табірний збір окремий розвідувальний батальйон, де командиром підполковник Олександр Штурко, та розвідувально-десантна рота 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, де командиром капітан Сергій Казимир.

Обговорити на форумі