друкувати


Українські авіакомпанії в "чорному списку" ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-16 12:46:46
За повідомленням прес-служби Єврокомісії, всі авіакомпанії Казахстану та Замбії внесено до "чорного списку" Європейського Союзу, створеного у березні 2006 року. У той же час Єврокомісія відзначила значне поліпшення безпеки на чотирьох авіакомпаніях Індонезії, які було вирішено виключити з "чорного списку".

Єврокомісія також відзначила зусилля авіаційних адміністрацій Габону та України щодо поліпшення захисту безпеки в цивільній авіації. Однак при цьому всі чотири українські авіакомпанії, які раніше потрапили до "чорного списку", так і залишаються в ньому. Нагадаємо, що йдеться про українські компанії Volare Aviation Enterprise, "Українсько-середземноморські авіалінії", Ukrainian Cargo Airways, "Мотор Січ"

Голова Державіаадміністрації України Олександр Давидов сподівається, що Україна ще до кінця поточного року доб´ється виключення з "чорного списку" щонайменше двох українських компаній. Авіакомпанію Volare планують вивести із списку, анулювавши сертифікат, оскільки вона ще у 2008 році припинила своє існування, повідомляє Українська газета в Чехії.

Обговорити на форумі