друкувати


Прикарпаття: Гірські рятувальники знову мали роботу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 05:25:58
14 липня близько 18 години до оперативно-координаційного центру Головного управління МНС в області надійшло повідомлення про те, що під час спуску з гори Грофа поблизу села Осмолода Рожнятівського району травмована 33-річна туристка із Кам’янець-Подільська.

Рятувальники Осмолодського гірського пошуково-рятувального пункту одразу вирушили на допомогу потерпілій туристці. Через травму ноги жінка не могла самостійно продовжувати свою подорож, тому група туристів із Хмельницької області змушена була зупинитися та чекати на допомогу рятувальників. А вже близько 19 години рятувальники дісталися до місця перебування потерпілої, надали їй першу долікарську допомогу та за допомогою носилок транспортували на рівнинну місцевість і передали її працівникам швидкої медичної допомоги, які і доставили потерпілу до Рожнятівської ЦРЛ.

До речі, з початку року працівниками гірських пошуково-рятувальних пунктів було надано допомогу більше півсотні туристам, які травмувалися в гірській місцевості, повідомляє МНС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі