друкувати


В Коломиї стало більше демократії!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 04:59:31
Мер Коломиї Юрій Овчаренко та адміністрація міської ради вирішили звернутися до земляків, щоб разом організувати День міста (19 серпня) та провести його на належному рівні.

До такого кроку міська влада вдається вперше і це – в деякій мірі експеримент. Цього року в мешканців міста та району з’явилася унікальна нагода докласти власних зусиль до організації свята мрії. Кожна людина, яка відчуває в собі прагнення стати активною частинкою великої коломийської громади, може вносити свої креативні ідеї, творче бачення сценарію святкування Дня міста. Оскільки свято міста збігається із Днем престольного празника Преображення Господнього, то і назва події відповідна: "На Спаса – до Коломиї!". Влада міста запрошує долучитися до урочистостей всіх бажаючих, чекає в гості людей звідусіль.

Після неодноразових засідань організаційного комітету вже складено попередній план святкування. Остаточний вигляд сценарію залежить саме від Вас! Всі побажання ініціативних та творчих людей будуть розглянуті та враховані, а для цього треба чи письмово викласти пропозицію, чи зателефонувати 21813 у відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики та 20245, 32831 у відділ культури і туризму міської ради з 08:00 до 16:00 год. щоденно до 20 липня 2009 року.

В День міста планується провести ряд заходів. Буде організовано акцію серед перевізників на предмет безкоштовного перевезення пасажирів в цей день. Квитком в автобус буде слугувати вишита сорочка. В центрі міста планується провести виставку-продаж квітів та квіткових композицій за участі флористів під назвою "Від краю до краю веселкою грає моя Коломия – красуня Карпат...".

Оскільки Коломия гордо носить статус писанкової, то в цей день влада міста вирішила провести конкурс на краще оформлення балконів будинків та вітрин магазинів центральної частини міста. Переможцям конкурсу будуть вручатися пам’ятні грамоти, а всім активним учасникам виголосять подяку. Зробимо разом наше місто найкращим в світі!

Головні святкування будуть проходити в міському парку імені Кирила Трильовського, де буде встановлено стаціонарну сцену. Планується, що вона стане головним місцем проведення всіх подальших заходів. Крім того, на ній будуть відбуватися головні події 2011 року, коли Коломия буде святкувати свій 770-річний ювілей.

В парку будуть виступати поважні гості свята та міська влада з привітальним словом. Зі сцени буде нагороджено переможця літературної премії імені Тараса Мельничука. Протягом останніх трьох місяців в Коломиї тривав фестиваль "Коломийська кухня", його підсумки буде підбито саме на День міста, переможець отримає подарунки та визнання вибагливих коломиян.

Після всіх урочистостей розпочнеться концерт. Коломийська міська рада запрошує взяти в ньому активну участь. Зателефонувавши за вищевказаними номерами, можна домовитися про право на виступ в цей святковий день.

На території парку також планується провести виставку-продаж продукції в "Містечках майстрів". Всі бажаючі взяти в цьому заході участь можуть звернутися за гарячим номером в міську раду.

Щороку при проведенні різноманітних заходів міська влада отримує значну допомогу від жителів міста, керівників організацій та підприємств, політичних партій і громадських організацій, меценатів і спонсорів, за що надзвичайно вдячна. Цього року для належної підготовки свята міська адміністрація з вдячністю прийме фінансову допомогу. Для охочих допомогти наводимо реквізити рахунку в банку:

Відділ культури і туризму Коломийської міської ради
ЄДРПОУ 02006248
р/р 35428020000941
банк ГУДКУ м. Івано-Франківськ
МФО 836014

Коломияни завжди відрізнялися чудовим почуттям гумору та неймовірною енергетикою. Саме люди прославили Коломию далеко за межами регіону, навіть країни. Запрошуємо ще раз проявити свою самобутність та неповторність при організації Дня міста та зробити свій внесок в розбудову культури нашого краю.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі