друкувати


Ціни на український цукор стрімко ростуть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 04:54:04
Оптові ціни на цукор на українському ринку стрімко ростуть. За останній тиждень середня ціна тонни цього продукту збільшилася на 400-600 грн. Станом на вчора, ціни пропозиції на цукор-пісок уже перевищили рівень 5,0 тис. грн. за тонну на умовах самовивозу.

"На початку тижня ми реалізовували цукор за ціною 5,2 тис. грн. за тонну, на сьогодні його вартість виросла до 5,3 тис. грн.", - підтверджує Віктор Кузик, директор компанії "Промспецбуд".

Експерти відзначають, що цей стрибок - лише початок. За їхніми розрахунками, вартість цукру буде рости ще 1,5-2 місяці - до початку збору нового врожаю цукрового буряка. "До кінця сезону (вересень-жовтень, - ред.) прогнозована оптова ціна на цукор складе 6,5 тис. грн. за тонну", - говорить директор агентства "ААА" Сергій Наливка.

Основною причиною подорожчання гравці ринку традиційно називають сезонне збільшення попиту. "Почався сезон консервації", - пояснює Андрій Товстопяк, експерт аграрних ринків "Українського клубу аграрного бізнесу".

На збільшення вартості цукру на українському ринку впливають і негативні прогнози щодо врожаю цього року. "Якщо за минулий маркетинговий рік було зібрано 13 млн. тонн цукрового буряка, то цього року ми зберемо не більше 11 млн. тонн", - говорить Наливка, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі