друкувати


Конфлікт між перевізниками: Куди ж їхати автобусам?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 04:15:05
У вівторок, 14 липня, в залі засідань Коломийської міської ради відбулась нарада автоперевізників. Спричинило її звернення міської ради перевізників до Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Коломийської міської ради. На засіданні головним питанням було обмеження руху приміського транспорту через центр міста та створення органу галузевої ради перевізників. Нараду очолив заступник міського голови В.Тарновецький.

Конфлікт між міськими та приміськими перевізниками виникає через зупинку в неналежному місці останніх. Це зменшує прибуток міським перевізникам.

На зупинці біля ЗОШ №1 представниками ДАІ та міської ради за 2 години (з 8:30 до 10:30) було виявлено 30 порушень, 28 з яких виникли внаслідок зупинки міського та приміського транспорту в неналежному місці. "Якщо на міських зупинках дозволити зупинятись приміським автобусам, то взагалі не буде місця для зупинок. Міські зупинки не витримують такого навантаження. Місто і без цього є завантажене транспортом", - так зазначив представник ДАІ.

Всі приміські автобуси повинні виїздити з автостанції по об’їзній дорозі. Автобуси ж, що рухаються в Заболотівському напрямку, повинні слідувати за затвердженими маршрутами та схемою виїзду з автостанції по вулицях Міцкевича та Винниченка, а не через центр міста. Порушення цього створює завантаженість міських зупинок. З автобусами, які їдуть в Івано-Франківському напрямку, таких проблем не виникає.

"В ідеалі потрібно зробити об’їзну дорогу і визначити кілька приміських зупинок", - говорить В.Тарновецький. У вирішенні цього питання була б доречна співпраця з районною радою, представники якої не були присутніми на нараді.

Також гострою проблемою в місті є пільгове перевезення пасажирів. Поступає багато скарг приватним перевізникам, які не хочуть брати пасажирів, що користуються пільгами. В таких автобусах відводиться тільки 2 пільгових місця, хоч їх кількість є необмеженою. Держава виділяє на пільгове перевезення всього 20000 гривень, що є недостатнім для перевезення пільговиків.

За постановою Кабміну, в кожній області та місті повинні бути створені галузеві ради підприємців, які будуть відстоювати свої права та інтереси, брати участь у розробці нормативних актів, приймати участь в колегії ради підприємців. Подібна рада перевізників була створена в Коломиї 2 роки тому, але тільки зараз це стало обов’язковим. В.Тарновецький дав можливість перевізникам обрати склад галузевої ради перевізників до 21 липня, але представники перевізників не стали відкладати справу в довгий ящик, і за не цілих 5 хвилин було обрано склад ради. Сюди увійшли представники від різних автопідприємств, які тепер будуть відстоювати свої інтереси в міській раді.

Автор: Олеся ГРИЦКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі