друкувати


До Івано-Франківська сповзаються… змії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 02:03:33
Днями в Івано-Франківську, неподалік центрального вокзалу поблизу парку Слави та Вічного вогню виявили… кубло змій.

Посеред дня кілька молодих гадюк виповзли на розпечений асфальт. Обурені і налякані івано-франківці одразу ж повідомили працівникам МНС, які спочатку подумали, що це чийсь невдалий жарт. Проте, виїхавши на місце, справді побачили кількох молодих плазунів, які грілися на сонці. Невеличку площу, де були гади, обгородили місце кількома стрічками із написами "Обережно змії".

Проте люди, які мешкають неподалік, кажуть, що ці стрічки нічого не допоможуть, бо плазуни гуляють по всьому парку. Вони тут вже віддавна. Гріються на сонці та звиваються в клубки, по 15 гадюк в кожному (!!!). Їх навіть бачили біля приміщення санстанції, що знаходиться позаду Вічного вогню. Наразі змій ніхто не збирається знищувати, бо не знають, чи немає серед них тих, які занесені до Червоної книги. Та й змієловів в обласному центрі Прикарпаття також немає. Очевидно, вони приїдуть до Івано-Франківська із сусідньої Львівщини.

За словами першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, на щастя, від змій ніхто не постраждав. А деякі люди навіть підгодовують плазунів молоком та яйцями, і кажуть, що вони не становлять небезпеки, оскільки це карпатські вужі. Незабаром кубло мають знищити, а плазунів віддати до тераріуму, або вивезти у ліс та випустити.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі