друкувати


На море з чужими грошима - додому під вартою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 12:06:18
Слід віддати належне наполегливості оперативних працівників карного розшуку Косівського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, які днями привідкрили завісу таємниці щодо зникнення з помешкання жителя одного з сіл району чималої суми грошей.

23 червня в міліцію звернувся літній чоловік з заявою про те, що з його оселі зникли 27 тисяч гривень і 100 доларів. В ході проведення розшукових заходів правоохоронці перевірили причетність до вчинення крадіжки багатьох осіб, в тому числі й тих, які раніше засуджувалися за аналогічні злочини. однак скидалося на те, що слід шукати когось з новачків злочинного ремесла. Це набагато важче, проте, якщо працювати професійно, то буде й результат.

Косівські детективи звернули увагу на ту обставину, що з сусіднього села якось раптово виїхав за межі області молодий чоловік. Йому б бути біля дружини з маленькою дитиною, та й раніше він не їздив на заробітки подалі з Косівщини. Хай там як, але цю дивну обставину оперативники відпрацювали ретельно, а час підтвердив, що недаремно. Було встановлено, що ця 22-річна особа перебуває на відпочинку в Одесі. Згодом правоохоронці не тільки встановили конкретне місце перебування ймовірно крадія, але й поїхали, що називається, на побачення.

На чорноморському узбережжі, зрештою, й обірвалося привільне життя косівчанина. Він і сам це відразу зрозумів, коли його покликав незнайомець рідною для нього мовою. Незнайомцем був працівник карного розшуку. Двох слів про те, що він з Косівського райвідділу міліції, цілком вистачило для того, щоб земляк зрозумів усі подальші перспективи.

На жаль для потерпілого, його кривдникам виявився великий гульвіса. За два тижні підозрюваний розтринькав геть усі гроші, поцуплені з чужого помешкання. Як мовиться, пожив на широку ногу і на роки вперед. Шкода його батьків, котрих в селі знають, як добропорядних людей. А ще виявилося, що потерпілий і затриманий досі були добрими знайомими. Старший чоловік аж ніяк не чекав подібної підступності. Молодший натомість пояснює свої дії важким матеріальним становищем. Мовляв, набрав грошових кредитів, а віддавати позики інакше не було як.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі