друкувати


Українка стала королевою глухих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-14 03:11:39
Уже вдев'яте злата Прага приймала учасників і гостей міжнародного конкурсу краси "Міс Світу серед глухих/ Miss Deaf World". Цей дивовижний конкурс проходив у чеській столиці з 1-го по 12-е липня 2009 року. За престижну світову корону сперечалися дівчата з двох десятків країн світу.

Відразу ж після закінчення конкурсу засоби масової інформації принесли радiсну звістку про перемогу українки Діани Ковтун. Першою віце-міс стала Сімхіве Магагула iз Свазіленду, а другою віце-міс конкурсу - Марія Баранова з Росії. Чарівна грузинка Ніно Давітінідзе отримала титул "Міс Європа", повідомляє UKRGAZETA.cz.

До речі, правила цього конкурсу нічим не відрізняються від загальних: так само моделі з параметрами 90-60-90 виходять на подіум у купальниках, ділових костюмах і національних нарядах; так само конкурсантки повинні бути ерудованими, дотепними, розкутими, повинні цікаво "розповідати" про себе. Дуже суворо журі тут оцінює витонченість "мови жестів".

Це вже не перша перемога української краси на світовому конкурсі серед глухих. Так, стрічку "Miss Deaf Word" в 2003 році отримала Галина Бойко з України. Взагалі успіхи дівчат з країн колишнього СРСР приємно дивують фахівців у Празі. Так, минулого року приз глядацьких симпатій отримала Антоніна Гроза з Молдови. А про те, що географія фестивалю розширюється, говорить нинішня поява в Чехії китаянки Чжан Хуаньянг.

До речі, організатор щорічного конкурсу краси Miss Deaf World 2009 компанія Czech Model management s.r.o. і президент конкурсу Йозеф Углірж заснували в минулому році разом з Йозефом Шубртом і Петром Фухсем нову компанію під назвою Miss DEAF s.r.o.

Починаючи з 2009 року ця нова організація разом зi щорічним конкурсом Miss Deaf World також буде проводити конкурс краси Європейського масштабу: Miss Deaf Europe. Цей новий конкурс буде проходити завжди одночасно з конкурсом Міс Світу, тобто, з 1 по 12 липня в містах Брно і Прага.

Обговорити на форумі