друкувати


Із Поділля й Волині — світло Верховині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-14 12:31:03
Верховинська районна організація Єдиного Центру підтримує ініціативу виконкому Голошинської сільської ради, на території якої буде збудовано п’ять малих ГЕС.

"Невичерпним і надійним джерелом вироблення електроенергії є вода. Малі ГЕС, за умови їх правильного розташування та розрахунку потужності, можуть значно послабити енергетичну залежність України від російського блакитного палива. Малу енергетику доцільно використовувати в таких важкодоступних районах, як Верховинський", - переконаний координатор діяльності Єдиного Центру у Верховинському районі Василь Зеленко, повідомляє прес-служба Єдиного центру.

Як розповів єдиноцентрист, з ініціативи виконкому Голошинської сільської ради підприємці з Вінничини та Волині оформляють відповідні документи на будівництво п’ятьох малих гідроелектростанцій на території сільради. Кошторисна вартість будівництва однієї такої міні-ГЕС складає майже 20 мільйонів гривень. Розпочати будівництво планується з наступного 2010 року.

Верховинська районна організація Єдиного Центру підтримує ініціативу виконкому Голошинської сільської ради. Адже, до будівництва ГЕС і потім до їх роботи будуть залучені місцеві мешканці, а це додаткові робочі місця. Прибутковий податок буде поступати в бюджет села. Окрім того, будівництво цих електростанцій дасть можливість забезпечити безперебійною електроенергією не тільки територію Голошинської сільради, а й частину сіл Путильського району Чернівецької області.

Обговорити на форумі