друкувати


"Процедура 1503" відбудеться в "Химері"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-13 05:28:58
8 липня 2009 року в арт-кафе клубі "Химера" відбувся показ короткометражних фільмів на тему Прав Людини.

Короткометражки стали підсумком конкурсу "Процедура 1503: QUEST-змагання імені Го Гоніта". В рамках квесту команди, які зареєструвались у конкурсі, отримали завдання на тему Прав Людини, серед них були такі як свобода пересування, право на життя, заборона дискримінації за рядом ознак та багато інших. В межах цих тем команди повинні були створити відеоматеріал – короткометражний фільм, рекламний ролик, серію фотографій чи серію плакатів – в кожному разі – візуальний ряд. На старті квесту зареєструвалось 15 команд, через тиждень було подано 10 робіт, себто справа виявилась не з найлегших і не всі команди дістались до фінішу, повідомляє Благодійний фонд відродження та розвитку "Наш Станиславів".

Зібрані роботи стали матеріалом для своєрідного кінопоказу, вхід на який був вільним для кожного бажаючого.

По завершенні показу були оголошені переможці квесту, якими стали команди Предадижетатор (розкрили тему "Свобода точки зору") – перше місце, Darst Desing Studio (тема "Право на інформацію") – друге місце, та команда ПТТБ (тема "Заборона дискримінації за мовною ознакою") – третє місце. Ця ж команда отримала приз глядацьких симпатій, який визначався за емоційною бурхливістю в залі, себто чим активніше присутні реагували на роботи, тим ближче роботи були до перемоги.

За рейтингом газети "Галицький кореспондент" нагороду отримала команда Бубачкі (тема "Свобода пересування"), яка за версією видання була найкращою.

Головним призом конкурсу стала ротація відеороликів команд-переможців на ТРК "3 студія" протягом наступних кількох тижнів. Окрім команд, які посіли призові місця, організатор конкурсу Благодійний фонд "Наш Станиславів" відзначив роботу команди Пан Степан. Вона взялась за висвітлення хвилюючої теми "Право на життя, свободу та особисту недоторканість". Відеоролик команди також отримає ефірний час на телеканалі. Окрім того, команди були відзначені грошовими винагородами – перше місце 400 гривень, 300 гривень для другого місця, 200 гривень для третього місця та 100 гривень -приз гладацьких симпатій.

До складу журі, яке визначало переможців, увійшли: Мирослав Яремак, художник, арт-директор арт-кафе клубу "Химера"; Ярема Стецик, художник, дизайнер; Тарас Прохасько, письменник, публіцист; Ірина Малиновська, PR-менеджер арт-кафе клубу "Химера", Олена Шкварок, виконавчий директор Благодійної громадської фундації імені короля Юрія; Русана Остапович, менеджер мистецького центру "Є", психотерапевт; Денис Овчар, фотограф, організатор фестивалю короткометражного кіно в Івано-Франківську.

Конкурс було організовано Благодійним фондом відродження та розвитку "Наш Станиславів" за підтримки представництва фонду імені Генріха Бьолля в Україні.

Обговорити на форумі