друкувати


М.Палійчук взяв участь у святкуванні 590 річниці села Кутище

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-13 05:18:08
Голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук 12 липня відвідав село Кутище Тлумацького району, громада якого святкувала 590-ту річницю першої письмової згадки про село.

Губернатор області відвідав музей с.Кутище, в якому переглянув експозиції історії села, кімнату, в якій експоновані стенди, присвячені національно-визвольним змаганням та історії заводу з вироблення скляних виробів. Також у музеї експонується виставка церковних старожитностей, серед яких - ікона XVIII ст., статуї, які на думку експертів належать учням відомого скульптора Георга Пінзеля. До речі, екскурсію для голови облдержадміністрації проводили учні місцевої школи, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської ОДА.

Після відвідин музею села Микола Палійчук взяв участь у відкритті першого фестивалю "Покутська вільха 2009". Як зазначають організатори фестивалю, в їхніх планах зробити його в подальшому всеукраїнським. Голова облдержадміністрації, відкриваючи фестиваль, відзначив: "Приїхавши в цей чудовий край, я вражений побаченим музеєм. Те, що зробили ваші люди, заслуговує на високу державну нагороду. Хочу подякувати вам за любов до рідного краю і повагу до своїх традицій". Голова облдержадміністрації повідомив, що найближчим часом у Кутищі буде встановлено спортивний майданчик із штучним покриттям.

На святі "Покутської вільхи" відбулася й презентація кожного із сіл Тлумацького району. Керівництво області відвідало кожну із палаток, де ознайомились із звичаями сіл та скоштували традиційних покутських страв. До речі, Микола Палійчук фестиваль відвідав разом із родиною – дружиною, матір’ю та дітьми.

Разом з головою облдержадміністрації участь у заході взяли перший заступник голови та заступник голови обласної ради Зіновій Береговський та Остап Дзеса, заступник голови ОДА Тарас Парфан, голови окремих райдержадміністрацій, депутати обласної ради, представники громадських організацій, громада села.

Додатково. Під час відкриття фестивалю голова облдержадміністрації нагородив кращих представників району почесними нагородами обласної влади. Так, за вагомий внесок у вивчення народних традицій краю, дослідження історії Тлумацького району медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям" ІІІ ступеня було нагороджено члена Національної спілки журналістів України Михайла Буджака. За надання благодійної допомоги соціально незахищеним верствам населення та вагомий внесок у розвиток промисловості краю медаллю "За меценатство" було нагороджено директора ПП "Урочище Трояни" Романа Міськевича. Також Микола Палійчук вручив почесні відзнаки "За розвиток регіону", подяки голови облдержадміністрації. У свою чергу громада села Кутище відзначила допомогу керівництва області у сприянні в проведенні фестивалю. Так, Миколу Палійчука було нагороджено грамотою сільської ради.

Обговорити на форумі