друкувати


Чоловік, помстившись осі, спалив власний сарай...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-13 05:11:56
Ця історія трапилася неподалік міста Вінниця. З початком липня погода дещо встановилася та сонце припікало все дужче і дужче. Чоловік працював коло свого старого, ще з шевченківських часів, хліва, який був зроблений за старою українською традицією з соломи та глини, а каркас був дерев’яним. Дах був накритий руберойдом.

Все би нічого, якби запального господаря не вжалила оса, яка трапилася під гарячу руку. Він, довго не думаючи, вирішив, що час раз і назавжди покласти край цим комахам. Гніздо осине швидко знайшлося, причаїлося воно в стіні старої будівлі. Дістати шкідників було важко, але спосіб було знайдено! Паяльна лампа, яка завжди була в обійсті і виконала роль месника. Запаливши її, підніс до дірочки в стіні і спалив всіх ос, а з ними, як виявилося, і цілого хліва.

Коли помстився за укус оси, то побачив, що з даху хліва виглянули язики полум’я. Миттю кинувся господар гасити будівлю, але в суху погоду хлів з дерева та соломи спалахнув, наче сірник. Допомогли зарадити біді пожежники, які вчасно прибули та залили водою залишки господарської будівлі, яка колись служила прихистком для ос.

Тепер чоловік з усмішкою згадує пережите та висловлює впевненість, що більше оси його не потурбують.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі