друкувати


Більше сотні лейтенантів та копійки на щастя

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-11 04:33:41
Численний загін правоохоронців України поповнять 125 випускників Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету внутрішних справ. Днями тут відбувся ювілейний, 50-ий випуск.

"Специфікою цьогорічного випуску стало те, що ми запросили на свято до молодих правоохоронців поважних людей, які 50 і 25 років тому закінчили цей заклад, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу нинішній ректор інституту, генерал-майор міліції Юрій Рухівський, який, до речі, також тут колись вчився. - Зараз це досить поважні люди, проте я впевнений, що і лейтенанти 2009-ого будуть не гідно пронесуть у серці й у житті честь нашого інституту, стануть добрими правоохоронцями. У наш час потрібні розумні, виважені, коректні, чуйні до горя людей міліціонери".

Наразі у випускників великий потенціал. За словами генерал-майора Рахівського, ще будучи курсантами вони розкрили під час проходження практики чотири злочини. Для них це велике досягнення, бо ті, хто вже відчув азарт розкриття правопорушень, буде з першого дня добре працювати

125 молодих правоохоронців, яких урочисто посвятили у захисники порядку, за кілька днів розпочнуть самостійну службу на посаді дільничних інспекторів в 11 регіонах областях України. Найбільше правоохоронців отримає міліція Івано-Франківщини. Тут служитимуть 58 офіцерів.

"Відзначилися випускники і в навчанні, і в спорті. Деякі уже нині лейтенанти стали майстрами спорту з боротьби самбо, гирьового спорту, легкої атлетики. П’ятеро хлопців були в складі духового оркестру інституту", - каже Ігор Голинський керівник групи зв’язків з громадськістю та міжнародних зв’язків інституту.

Насамкінець урочистого заходу, за традицією, аби добре проходила служба та на щастя у подальшому житті, випускники під час останнього проходження плацом перед керівництвом закладу обсипали присутніх копійчаним дощем.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі